Βολές κατά του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ρίχνει η ΝΔ κατηγορεί τον για «ψευδείς ισχυρισμούς» σχετικά με τη διαγραφή του στελέχους, Νάσου Θεοδωρίδη, αφού αυτός «συνεχίζει να αρθρογραφεί στην "Αυγή"».

Συγκεκριμένα η ΝΔ αναφέρει ότι ο κ. Θεοδωρίδης συνεχίζει να αρθρογραφεί στην «κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ “Αυγή”» υπογράφοντας με την ιδιότητα «η οποία του έχει δήθεν στερηθεί από τον αρχηγό και φίλο του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος τον διόρισε στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με προσωπική του υπογραφή».

«Υποτίθεται ότι ο κ. Τσίπρας τον έχει αποπέμψει από το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή “οι προσωπικές του απόψεις δεν απηχούν τις συλλογικές απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ”. Οι απόψεις του κ. Θεοδωρίδη δεν είναι προσωπικές αλλά του ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ και αναφέρει συγκεκριμένες τοποθετήσεις του αρθρογράφου για μία σειρά από θέματα.

«Ο υπέρμαχος των κουκουλοφόρων που έκαιγαν την Αθήνα και των καταλήψεων του τύπου "Βίλα Αμαλία", ο "διανοούμενος" που αποκαλεί "εθνικιστικό μύθο" την Επανάσταση του 1821 και κατηγορεί τους Πόντιους πως οι ίδιοι προκάλεσαν τη γενοκτονία τους, ο "διεθνιστής" που "χαρίζει" τα Ίμια στους Τούρκους αποκαλώντας τα "Καρντάκ" και ζητά να χρησιμοποιείται η "μακεδονική" γλώσσα στα ελληνικά δικαστήρια, ο "ιδεολόγος" που φωτογραφίζεται υπερήφανα με αφίσες που απαιτούν αναγνώριση της "μακεδονικής" και "τουρκικής" μειονότητας, ο Νάσος Θεοδωρίδης, συνεχίζει να αρθρογραφεί στην Αυγή», υπογραμμίζει η ΝΔ.