Στον  αποχαρακτηρισμό μεγάλης έκτασης στο Πικέρμι θα προχωρήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καθώς έχει αγοραστεί πριν από σαράντα ολόκληρα χρόνια ολόκληρη περιοχή από τον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών (ΑΟΟΑ) προκειμένου οι στρατιωτικοί να έχτιζαν σπίτια.

Ολόκληρη η περιοχή αυτή είχε τεμαχιστεί σε οικόπεδα και είχε πουληθεί σε αξιωματικούς που δεν μπόρεσαν ποτέ να βάλουν ούτε ένα τούβλο. Και αυτό γιατί ήταν χαρακτηρισμένη δασική αν και είχε μόνο σκοίνα  και μικρά πουρνάρια.  Έτρεχαν οι αξιωματικοί για το θέμα αυτό  αλλά εδώ και σαράντα χρόνια δεν είχαν καταφέρει τίποτα απολύτως. Μάλιστα είχε αποτελέσει η επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματός και προεκλογική εξαγγελία (!) .

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος ,Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, υπό την προεδρία του Υπουργού Αναπληρωτή ΠΕΚΑ κου Σταύρου Καλαφάτη και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου. Στην σύσκεψη από πλευράς Ενόπλων Δυνάμεων συμμετείχαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος και ο Α΄ Υπαρχηγός ΓΕΣ Ιωάννης Ηλιόπουλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ εκτιμάται ότι τους προσεχείς μήνες θα δοθεί οριστική λύση επ΄ ωφελεία των δικαιούχων του ΑΟΟΑ.
 
Γ.Κοκ.