Διαφοροποίησε τη θέση του από την γραμμή του πρωθυπουργού για την Χρυσή Αυγή ο Βύρων Πολύδωρας ο οποίος μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha εκτίμησε ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι απειλή για την Δημοκρατία. Μάλιστα ο ίδιος, παρομοίασε τον εαυτό του με... κασέτα και γραμμόφωνο λέγοντας ότι ποτέ δεν επαναλάμβανε τα όσα έλεγε ο κάθε αρχηγός.

Ο κ. Πολύδωρας επέμεινε ότι ποτέ δεν μίλησε για συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με την Χρυσή Αυγή αλλά ότι μίλησε για συνεννόηση όλων των κομμάτων ακόμα και της Χρυσής Αυγής. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν συμφωνεί με τη φράση του πρωθυπουργού ότι οι χρυσαυγίτες είναι νεοναζί, ο κ. Πολύδωρας είπε ότι ο ίδιος δεν έχει παρατηρήσει κάτι τέτοιο.

Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος του ανέφερε ότι «έρχεστε σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό, είστε εκτός γραμμής» για να λάβει την απάντηση από τον κ. Πολύδωρα: «Εγώ δεν είμαι άνθρωπος κασέτα, έχω δική μου σκέψη, έχω υπάρξει με επτά αρχηγούς, σέβομαι τους πάντες, αλλά δεν έχω, ούτε είχα ποτέ όραμα να είμαι το γραμμόφωνο του κάθε αρχηγού, να παπαγαλίζω τις λέξεις του κάθε αρχηγού».

Εγώ είμαι κοντά στον λαό είπε χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλη ερώτηση για τα πυρά που δέχεται από τους συναδέλφους του οι οποίοι τον κατηγορούν ότι τα κάνει όλα για να μαζέψει ψήφους ο κ. Πολύδωρας απάντησε: « Εγώ αιώνες μαζεύω ψήφους, δεν έχω ανάγκη από ψήφους. Εγώ πυγμαχώ και η μπουνιά μου δεν πιάνει αέρα, όπως έλεγε και ο Απόστολος Παύλος». Εξάλλου όπως είπε μία διαγραφή από τη ΝΔ θα τον ελευθέρωνε... «Δεν είναι η πρώτη φορά που βάλλομαι εκ των έσω, κρίνω ότι μια διαγραφή με ελευθερώνει» είπε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, ο κ. Πολύδωρας αποκάλυψε ότι 50 φίλοι του ψήφισαν Χρυσή Αυγή και είναι «μια χαρά άνθρωποι, τίμιοι» και εκτίμησε ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι απειλή για την Δημοκρατία. «Οι χρυσαυγίτες δεν είναι απειλή για τη Δημοκρατία. Μιλάμε για έναν κομματικό σχηματισμό που είναι της ώρας, είναι πρόσκαιρος» είπε ο κ. Πολύδωρας.