Σειρά επαφών με στελέχη κομμάτων της ρωσικής Βουλής είχε στη Μόσχα σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας που βρίσκεται στη Ρωσία με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) συναντήθηκε με τον Αλεξέι Πουσκόφ, Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της κρατικής Δούμα, τον Λεονίντ Καλάσνικοφ, μέλος του Προεδρείου και Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, υπεύθυνο για τις Διεθνείς Σχέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και με τον Αλεξάντερ Ρομάνοβιτς, μέλος του προεδρείου του Κόμματος «Δίκαιη Ρωσία» και υποψήφιος κυβερνήτης της Μόσχας. 

Στο πλαίσιο των συναντήσεων έγινε εκτενής ενημέρωση για τις θέσεις του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), για το αντινεοφιλελεύθερο πρόγραμμά του, όπως και για το επικείμενο συνέδριό του στα τέλη του 2013. 

Οι συνομιλητές από την πλευρά των ρωσικών κομμάτων έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, αλλά και την κοινωνική και οικονομική κρίση που μαστίζει την ΕΕ με επίκεντρο την Ελλάδα.

O κ. Τσίπρας, ο συνοδεύεται από το διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, Νίκο Παππά και τον υπεύθυνο Εξωτερικής Πολιτικής, Κώστα Ήσυχο.