Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Ντάλα καλοκαίρι όπως όλα δείχνουν θα ανοίξει- αν ανοίξει- ο φάκελος με το πόρισμα για τα οικονομικά και τα άδεια ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

Το πόρισμα έφθασε χθες στην Ιπποκράτους, όμως σύμφωνα με πηγές του κόμματος δεν το είδε, ούτε το διάβασε κανείς με στόχο το περιεχόμενό του να κοινοποιηθεί μόνο στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, όπως έχει υποσχεθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μόνο που το Πολιτικό Συμβούλιο μάλλον δεν θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών αναχωρεί για την Κύπρο, την επόμενη εβδομάδα θα απουσιάζει τρεις ημέρες περιοδεία στην Κρήτη... δύσκολα μπορεί να οριστεί συνεδρίαση του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου.

Ως τότε θα έχει γίνει και η μετακόμιση του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη, -ήδη σιγά σιγά μεταφέρεται εκεί ο εξοπλισμός-και το πόρισμα θα παραμένει κλειστό σε φάκελο στα χέρια του γενικού διευθυντή του κόμματος Νίκου Σαλαγιάννη.

Το ΠΑΣΟΚ έσπευσε χθες να πει ότι αν διαρρεύσουν στοιχεία του αυτό ουσιαστικά θα γίνει από τις ελεγκτικές εταιρίες αφού κανένας άλλος δεν έχει πρόσβαση σ' αυτό...

Το  ζήτημα είναι ότι η Ιπποκράτους δεν βιάζεται να ασχοληθεί με το πόρισμα, καθώς έχει "τσουρουφλιστεί" απο την ανακίνηση του σχετικού θέματος και θα επιχειρήσει να υποβαθμίσει την ύπαρξή του, ενδεχομένως και το περιεχόμενό του για να μην ανοίξει νέος γύρος εσωστρέφειας.

Όπως λένε αρμόδιοι παράγοντες του ΠΑΣΟΚ στην παρούσα φάση προέχουν άλλα ζητήματα όπως για παράδειγμα η παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου και η εκ του σύννεγυς παρατήρηση των διαβουλεύσεων με την τρόικα. 

Στο ΠΑΣΟΚ θα εκλέξουν σήμερα τον νέο γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο οποίος όλοι στοιχηματίζουν ότι θα είναι ο Παναγιώτης Ρήγας. Ενώπιον των βουλευτών ο κ. Βενιζέλος δεν αποκλείεται να αναφερθεί γενικώς και στο πόρισμα για τις μαύρες τρύπες στα οικονομικά του κόμματος...