Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος αν και υπηρέτησε δεκαετίες ολόκληρες στο πυροβολικό, διαπίστωσε ότι οι πτήσεις με μαχητικό προσφέρουν μοναδικές συγκινήσεις, Αφού πέταξε με F-16 και με Mirage τώρα ετοιμάζεται να απογειωθεί  με τα βομβαρδιστικά Α-7.

Από δίπλα του βέβαια θα είναι και ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος  Ευάγγελος Τουρνάς.

Ελπίζουμε να μην  προβούν και σε αερομαχίες, αν και είναι γνωστό ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ δεν «κολλάει» σε τίποτα και διαθέτει άψογη φυσική κατάσταση.

Για κάποιον που δεν έχει πετάξει με μαχητικό δεν μπορεί να φανταστεί τι καταπονήσεις δέχεται το σώμα και πως έρχονται τα πάνω-κάτω.

Πάντως αύριο το πρωί ο στρατηγός   θα βγάλει τη στολή παραλλαγής και θα ντυθεί με τη στολή αντι-τζι στην  116 Πτέρυγα Μάχης  στον Άραξο. Τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ θα  τον συνοδεύει κατά την επίσκεψή του στην 116ΠΜ και ο Αρχηγός ΓΕΑ.

Η πρωτοβουλία αυτή του στρατηγού Μ. Κωσταράκου εντάσσεται αφενός στο γενικότερο πλαίσιο επιθεώρησης των σχηματισμών των Ενόπλων Δυνάμεων και αφετέρου στη συμπλήρωση των 70 ετών λειτουργίας της  336Μ.

Ένας άλλος ακόμα λόγος που θα βρεθεί ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στο κόκπιτ  του Α-7 είναι ότι ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκαφών θα παραμείνει στην ενεργό υπηρεσία αφού λόγω της κρίσης καθίσταται αδύνατη η αντικατάσταση των συγκεκριμένων αεροσκαφών, τα οποία λόγω παλαιότητας  δεν βρίσκονται εύκολα ανταλλακτικά αλλά ωστόσο συνεχίζουν να εξυπηρετούν τις ανάγκες του Πενταγώνου.

Γ.Κοκ.