«Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα, αποδεικνύεται ότι κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ σαν αρπακτικά εφορμούν σε βάρος του λαού με νέα φοροληστεία και ταυτόχρονη προκλητική μείωση της φορολόγησης του κεφαλαίου» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

«Με το ένα χέρι τσακίζουν διαρκώς τους εργαζόμενους και με το άλλο χέρι δίνουν απλόχερα δώρα στο κεφάλαιο, γιατί αυτό υπηρετεί το στόχο της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Αποδεικνύεται ακόμα μια φορά ότι τα δικαιώματα του λαού και εκείνα της πλουτοκρατίας είναι ασυμβίβαστα.

Όσοι, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίζονται ότι μπορούν να τα παντρέψουν με ένα άλλο μείγμα πολιτικής εντός των τειχών του συστήματος, κοροϊδεύουν το λαό.

Η πλουτοκρατία και οι κυβερνήσεις της δε θα σταματήσουν να τσακίζουν με όλους τους τρόπους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Κάτω οι φόροι, ο λαός να ορθώσει ανάστημα. Κανείς μόνος απέναντι στα νύχια της εφορίας, τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις. Συμπόρευση με το ΚΚΕ, να χτίσουμε τη Λαϊκή Συμμαχία για φιλολαϊκή έξοδο από την κρίση» τονίζει το ΚΚΕ.