Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης

Αναπότρεπτη χαρακτήρισε σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Focus τη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο τούρκος υπουργός ζήτησε τη στήριξη της Γερμανίας για την εκπλήρωση του στόχου ένταξης της Τουρκίας στην Ένωση, επικαλούμενος τις ειδικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Η δημοκρατία στην Τουρκία δεν είναι δημοκρατία δευτέρας διαλογής, δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου, προσθέτοντας ότι η χώρα διαθέτει τις απαραίτητες δομές, όπως ένα κράτος δικαίου και συμμετοχική δημοκρατία.

Και που βασίζεται ο κ. Νταβούτογλου και πιέζει τη Μέρκελ να στηρίξει την υποψηφιότητα της Άγκυρας για την είσοδό της στην Ε.Ε. 

Στα 2,5 εκατομμύρια ομοεθνών του που ζουν στη Γερμανία και θα ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές στις οποίες η Άγκελα Μέρκελ θα διεκδικήσει και πάλι την εξουσία.

Να σημειωθεί ότι αυτά τα 2,5 εκατομμύρια πολιτών έχουν γερμανική υπηκοότητα. Μάλιστα μόλις το 20% έχουν μια κανονική δουλειά ενώ  80% ζει με τo λεγόμενo Hartz IV (σύστημα κοινωνικών παροχών).

Σύμφωνα με το γερμανικό σύστημα κοινωνικών παροχών, κάθε ενήλικος πολίτης που έχει τη γερμανική υπηκοότητα, είναι άνεργος και δεν μπορεί να βρει την κατάλληλη δουλειά, έχει το δικαίωμα να πάρει μηνιαίως το ποσό των 482 €. Επιπλέον, οι γονείς παίρνουν για κάθε παιδί κάτω των 18 ετών, 200 €, καθώς και όλα τα μηνιαία έξοδα τους όσον αφορά το ενοίκιο, τα έξοδα θέρμανσης, ενέργειας, ασφάλισης υγείας και δημόσιας συγκοινωνίας.

«Το όνειρο της ύπαρξης μιας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας δεν είναι νεκρό για τους Τούρκους» λέει ο Jalal, ένας ανεξάρτητος Κούρδος δημοσιογράφος που ζει στη Γερμανία. Και προσθέτει: «Το τουρκικό κατεστημένο πιστεύει ότι οι Τούρκοι στη Γερμανία αποτελούν μια πολύτιμη αιχμή του δόρατος για την ανάσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μέσω της αλματώδης με γεωμετρική πρόοδο αύξησης των γεννήσεών τους.

Να σημειωθεί ότι η γερμανική αύξηση του πληθυσμού είναι σχεδόν μηδενική ενώ οι μουσουλμάνοι τουρκικής καταγωγής που διαμένουν στη Γερμανία  έχουν ετήσιο ποσοστό γεννήσεων άνω του 5%. Ως εκ τούτου, οι δημογραφικές μελέτες  αναφέρουν  ότι μέχρι το 2050 η πλειοψηφία των ανθρώπων που θα ζουν στη Γερμανία θα είναι τουρκικής καταγωγής».