Νέα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αξιολόγηση της τρόικας, καταλογίζοντάς της πως προχωρά «από τις υποσχέσεις για ανάκαμψη, στους εκβιασμούς περί μνημονιακού μόνοδρομου λιτότητας, χωρίς κανέναν δισταγμό και κανένα ίχνος ντροπής».

«Έχουμε χάσει το μέτρημα για το πόσες φορές έχει επαναληφθεί το ίδιο μνημονιακό σήριαλ, που επανέρχεται ύστερα από ένα μικρό διαφημιστικό διάλειμμα με επενδύσεις και ανάπτυξη αλά Σαμαρά», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η διάλυση της υγείας και της παιδείας, οι εξοντωτικοί φόροι συνιστούν το περιβόητο success story της κυβέρνησης ή αλλιώς τη μεγαλύτερη επιβεβαίωση του αδηφάγου χαρακτήρα του μνημονίου, όπου σε κάθε βήμα της εφαρμογής του προαναγγέλλεται ένα νέο μνημόνιο, με ακόμα πιο εξοντωτικά μέτρα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ακόμη ότι οι κυβερνώντες «δεν μπορούν να κρυφτούν άλλο από τον ελληνικό λαό πίσω από τους εκβιασμούς και τα ψέματα», καταλήγοντας πως «τα μνημονιακά καύσιμα έχουν τελειώσει και η κοινωνία θα τους δώσει εισιτήριο άνευ επιστροφής».