Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΝΔ απαντώντας στην ανακοίνωσή της με την οποία κατηγορούσε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι από δηλώσεις στελεχών της αποδεικνύεται ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για στάση πληρωμών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει, «πόσο θράσος χρειάζεται από την πλευρά της ΝΔ για να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τα «καταστροφικά» του σχέδια, όταν οι μισθοί και οι συντάξεις συνεχώς μειώνονται, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις πολλαπλασιάζονται, κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία, οι αυτοκτονίες χτυπάνε κόκκινο, οι νέοι μεταναστεύουν κατά χιλιάδες στο εξωτερικό για μια καλύτερη τύχη; Όταν δηλαδή γίνονται πράξη αυτά που υποτίθεται θα είχαν γίνει αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην κυβέρνηση».

Αν πάλι, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι η βλακεία αυτή που τους χαρακτηρίζει, κατά κύριο λόγο, και όχι το θράσος, δυστυχώς για αυτούς ο ελληνικός λαός δεν τρώει κουτόχορτο. Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

ΝΔ: Σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ η καταστροφή της χώρας

Δεν άφησε αναπάντητη την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ το κυβερνών κόμμα, που κάνει λόγο για ειλλημμένη απόφαση "καταστροφής της χώρας". Η ΝΔ αναφέρει: «Για μία ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγει σε ύβρεις χωρίς να απαντά επί της ουσίας. Έτσι, απλώς επιβεβαιώνει ότι σκοπός του είναι η στάση πληρωμών και η καταστροφή της χώρας. Σε ό,τι αφορά τη φρασεολογία, το επίπεδό τους κρίνεται καθημερινά από τον Ελληνικό Λαό».