Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως Νίκος Δένδιας με δήλωσή του από το Λονδίνο, όπου βρίσκεται, ευχαρίστησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας  για την παροχή τεχνολογικού εξοπλισμού από τις Ένοπλες Δυνάμεις στην επιχείρηση σύλληψης των δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων.

 Δέκα βατραχάνθρωποι από τη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών από το Λιμενικό και   με την υλικοτεχνική βοήθεια ομάδας του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών (Ε.Τ.Α) που έτυχε να πραγματοποιεί άσκηση στην περιοχή της ορεινής Ναυπακτίας,  σε συνεργασία πάντα με τους άνδρες της ΕΚΑΜ, εξουδετέρωσαν  κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών δύο από τους δραπέτες και συνεχίζουν τις έρευνες, για τον εντοπισμό των υπολοίπων τριών.

Το Ε.Τ.Α έτυχε να βρίσκεται στην περιοχή στο πλαίσιο της άσκησης "Εύηνος" και απλά παρείχε υλικοτεχνική υποδομή και τις υπηρεσίες χειρισμού του ειδικού εξοπλισμού, χωρίς να συμμετέχει στην ένοπλη καταδίωξη. 

Να θυμίσουμε ότι και ο Στρατός είχε διαθέσει τις προηγούμενες μέρες kκαι μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος που φέρει θερμικές κάμερες για τον εντοπισμό των δραπετών. Το εν λόγω αεροσκάφος είχε πέσει, μετά την εναέρια περιπολία,  σε δύσβατη περιοχή λόγω των ισχυρών ανέμων και για τη μεταφορά του απαιτήθηκε να δεθεί σε ελικόπτερο Σινούκ για να μεταφερθεί στην έδρα του στα Μέγαρα. 

Γ.Κ.