«Οι Ευρωπαίοι είδαν να δημιουργείται μια φούσκα στην Ελλάδα και κανείς δεν μας προειδοποίησε να είμαστε πιο προσεκτικοί» δήλωσε ο  υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο CNBC

«Δεν είναι δικό μας λάθος το ότι η Ελλάδα αποτυγχάνει να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει προκειμένου να λάβει το πακέτο διάσωσης», υποστήριξε ο κ.Δένδιας και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν αστοχίες (από την ελληνική πλευρά), αλλά το πρόγραμμα που μας επιβλήθηκε κάθε άλλο παρά τέλειο είναι».

«Το λάθος είναι ελάχιστα δικό μας. Είμαστε συνυπεύθυνοι κατά μια έννοια», είπε ο κ. Δένδιας αναφερόμενος  στο επίπεδο του χρέους πριν την προσφυγή στο ΔΝΤ, «όμως είμαι βέβαιος ότι οι Ευρωπαίοι είδαν να δημιουργείται μια φούσκα στην Ελλάδα και κανείς δεν μας προειδοποίησε να είμαστε πιο προσεκτικοί. Δεν λέω ότι είμαστε εντελώς άμοιροι ευθυνών, αλλά φταίνε κι άλλοι».

«Βλέπω την Ευρώπη σαν μια οικογένεια κι αυτό σημαίνει ότι φταίμε όλοι. Το βασικό όμως είναι πώς θα μπορέσουμε να πάμε μπροστά, όχι το να κατηγορούμε ο ένας τον άλλον. Στο μέλλον θα τα πάμε καλύτερα, είμαι σίγουρος γι' αυτό», ανέφερε ο υπουργός.

 

TAGS