Στην πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής της Λιθουανίας που σηματοδότησε την έναρξη της πρώτης Λιθουανικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση  παρέστη σήμερα ο  Γενικός Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων Αθανάσιος Παπαϊωάννου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην οποία μίλησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Dalia Grybauskaite, o κ. Παπαϊωάννου,  υπέγραψε κοινή δήλωση του αποκαλούμενου  «τρίο της Προεδρίας στην Ε.Ε.»  (Ιρλανδία, Λιθουανία, Ελλάδα) στο οποίο μετέχει η χώρα μας,  αφού αναλαμβάνει την Προεδρία το επόμενο εξάμηνο ( από 1η Ιανουαρίου ως 30 Ιουνίου 2014).

Στην κοινή αυτή δήλωση τονίζεται, μεταξύ άλλων, η «ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα σε μέτρα που αποσκοπούν στην αύξηση της απασχόλησης, και ιδίως της απασχόλησης των νέων».

Ο κ. Παπαϊωάννου θα συναντηθεί αύριο με τον ομόλογο του Γενικό Γραμματέα της Βουλής της Λιθουανίας, κ. Jonas Milerius για να συζητήσουν θέματα που  αφορούν στην αποτελεσματικότερη και οικονομικότερη διοργάνωση της κοινοβουλευτικής διάστασης της Ευρωπαϊκής Προεδρίας από πλευράς των δύο Κοινοβουλίων.