Ρεπορτάζ: Άρτεμις Παραδείσου

«Δεν αντέχουμε να πάρουμε νέα δημοσιονομικά μέτρα» αναμένεται να πει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στους εκπροσώπους της τρόικας στην συνάντηση έχει μαζί τους απόψε στο γραφείο του στη Βουλή.

Λίγο πριν από τις 19:00 ο κ. Βενιζέλος μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου και ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις από την μεσημεριανή συνάντησή του με την τρόικα. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αναφέρει μεν στους τροϊκανούς ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να δείξει συνέπεια και να υλοποιήσει όλες τις υποχρεώσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί προχωρώντας τάχιστα τις μεταρρυθμίσεις, ωστόσο θα ζητήσει στήριξη για την πραγματική οικονομία.

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος θα τονίσει ότι πρέπει άμεσα να εφαρμοστούν οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί στη Βουλή για την ανάσχεση της ανεργίας και συγχρόνως θα επαναφέρει το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%.

Στην συνάντησή του με την τρόικα ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να  ζητήσει να μειωθούν τα επιτόκια για τα δάνεια των επιχειρήσεων και θα θέσει και το υψηλό κόστος ενέργειας για τις επιχειρήσεις.