Ρεπορτάζ: Γιάννης Κοκκινίδης

Για προσπάθεια αποκατάστασης των περικοπών που έγιναν στους ένστολους μίλησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης κατά την επίσκεψή του σε μονάδες του Έβρου. 

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συνοδεύονταν από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αθανάσιο Τσέλιο. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στον Έβρο ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας εγκαινίασε 10 νέα στρατιωτικά διαμερίσματα αξιωματικών και υπαξιωματικών στο Κουφόβουνο, καθώς και 11 διαμερισμάτων στις Φέρρες. Επίσης ο κ. Δαβάκης επισκέφθηκε επίσης Φυλάκια και Παρατηρητήρια πλησίον του ποταμού Έβρου, όπου και συνομίλησε με το προσωπικό του Στρατού Ξηράς.

Απευθυνόμενος στους στρατιωτικούς είπε: «Το γεγονός ότι η πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιώ μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, γίνεται στην καρδιά των Ενόπλων μας Δυνάμεων, δηλαδή στην περιοχή ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού στον Έβρο, σηματοδοτεί την προτεραιότητα με την οποία προτιθέμεθα να αντιμετωπίσουμε ως πολιτική ηγεσία τα ζητήματα που αφορούν στο Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Επ’ αυτού του ιδιαίτερα σημαντικού ζητήματος, σας μεταφέρω την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιτευχθεί το ταχύτερο και στο μεγαλύτερο βαθμό η αποκατάσταση των περικοπών που επιβλήθηκαν τόσο σε εσάς όσο και στους εν αποστρατεία συναδέλφους σας».