Σε καταγγελία για παραβίαση κάθε δικονομικού κανόνα εκ μέρους του προέδρου της Προανακριτικής και των βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προέβησαν με επίσημη ανακοίνωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν σ' αυτή. 

Όπως αναφέρουν, ο κ. Μαρκογιαννάκης και οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων στην Επιτροπή συγκρότησαν εν κρυπτώ ένα εξωθεσμικώς αποφασίζον όργανο και αρνήθηκαν να θέσουν υπ' όψιν των υπολοίπων μελών της Επιτροπής τις προτάσεις τους, «τις οποίες μετέτρεψαν αυθαιρέτως σε προκαταρτισμένο πόρισμα». Ακόμη επισημαίνουν ότι αρνήθηκαν να λάβουν υπ' όψιν και να συζητήσουν τις προτάσεις των υπολοίπων μελών της Επιτροπής και να εφαρμόσουν τον νόμο και τη δικονομία.
 
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, Θοδωρής Δρίτσας και Ζωή Κωνσταντοπούλου εκτιμούν ότι ήταν ο φόβος αποκάλυψης όλης της αλήθειας που υπερίσχυσε του καθήκοντος διερεύνησης της αλήθειας. Εξάλλου, κάνουν λόγο για «καρικατούρα των παράλληλων πορισμάτων» που ευτελίζει τη διαδικασία διερεύνησης και κομματικοποιεί τον ένα θεσμό που λειτουργεί ως δικαστικό όργανο.
 
«Η αποτροπή της διαβούλευσης που ο νόμος επιβάλλει και η παρεμπόδιση της άσκησης των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής συνιστά παράβαση καθήκοντος για κάθε ασκούντα χρέη προανακριτικού οργάνου. Και η ευθύνη παράβασης αυτού του καθήκοντος είναι αυτοτελής και μη υποκείμενη στις χαριστικές διατάξεις του νόμου περί ευθύνης Υπουργών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Τέλος, οι τρεις βουλευτές θα παραχωρήσουν αύριο το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου για το θέμα.