Θετικά ήταν τα σχόλια του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι έχει σημειωθεί πρόοδος από την κυβέρνηση Σαμαρά στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. Σόιμπλε, αναφερόμενος στη χώρα μας κατά τη διάρκεια τελετής στο Βερολίνο για τη σύναψη συμφωνίας ανάμεσα στη γερμανική και την ισπανική αναπτυξιακή τράπεζα τόνισε, σύμφωνα με το Reuters, ότι «είναι βέβαιος ότι έκθεση της τρόικας θα είναι θετική».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έχει σημειώσει «αξιοσημείωτη πρόοδο» στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών απέρριψε σήμερα τους φόβους ότι μπορεί να επανακάμψει η κρίση στην ζώνη του ευρώ εν μέσω της πολιτικής αναστάτωσης στην Πορτογαλία και των πιέσεων στην Ελλάδα, λέγοντας ότι το ευρώ είναι ανθεκτικό σε τέτοιου είδους καταστάσεις σε μεμονωμένες χώρες.

«Πιστεύω ότι το ευρώ θεωρείται τόσο σταθερό από τις χρηματαγορές που ακόμη και πολιτικά ζητήματα σε μεμονωμένες χώρες, οι οποίες προκύπτουν πάντα στις δημοκρατίες, δεν σημαίνουν μια κρίση για το ευρώ», δήλωσε.