current views are: 1

4 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση17:45

Αλέξης Τσίπρας: Θα πέσουν με πάταγο Σαμαράς και Βενιζέλος

Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση και στους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στην Πάτρα, τονίζοντας ότι «η νέα κυβέρνηση δεν θα κρατήσει για πολύ».

Δημοσίευση 17:45’
αρθρο-newpost

Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση και στους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στην Πάτρα, τονίζοντας ότι «η νέα κυβέρνηση δεν θα κρατήσει για πολύ».

Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση και στους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στην Πάτρα, τονίζοντας ότι «η νέα κυβέρνηση δεν θα κρατήσει για πολύ».

«Η νέα κυβέρνηση Σαμαρά που πήρε στην αγκαλιά του το κ. Βενιζέλο για να μη πάμε σε εκλογές, δεν θα κρατήσει για πολύ, θα πέσουν και οι δυο και θα πέσουν με πάταγο», τόνισε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως «όσο κι αν θελήσουν να αντιστρέψουν τη πραγματικότητα, η κυβέρνηση των Μνημονίων παραπαίει, τα ψωμιά τους τελειώνουν και το ξέρουν καλά και οι ίδιοι».

«Όσο περνούν οι μέρες τόσο επιδεινώνεται η κατάσταση, διαλύεται η κοινωνική συνοχή, καταστρέφεται η παραγωγική βάση, βουλιάζει η οικονομία και συρρικνώνεται η δημοκρατία» είπε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Ελλάδα που μας αξίζει δεν μπορεί να αντέξει ούτε ως εφιάλτη τη νέα Ελλάδα του Αντώνη Σαμαρά και της κουμπαριάς του ΠΑΣΟΚ με τον Βορίδη και τον Άδωνι. Ήρθε η ώρα να τελειώσουμε όλα αυτά. Το Μνημόνιο και η κυβέρνηση έχουν ήδη τελειώσει πολιτικά» συμπλήρωσε.

«Η Δημοκρατία σκύβει με το λουρί στο σβέρκο για να πατήσουν πάνω της οι κερδοσκόποι των μνημονίων», υπογράμμισε, κάνοντας λόγο για ένα «νέο καθεστώς, αντιδημοκρατικό, βάρβαρο, με μισθούς Βουλγαρίας και δικαιώματα Κίνας, που μας απειλεί με επιστροφή στο παρελθόν της εθνικοφροσύνης και του διαχωρισμού των ελλήνων σε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «ετοιμάζονται να πετάξουν πάνω από 15.000 ανθρώπους στο δρόμο, ετοιμάζονται να μονιμοποιήσουν το χαράτσι της ΔΕΗ, που υποτίθεται ότι θα είχε έκτακτο χαρακτήρα, ετοιμάζονται να μειώσουν και άλλο τις ήδη εξευτελισμένες συντάξεις, ανοίγουν δρόμο για μαζικές και φτηνές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και ανοίγουν δρόμο για δουλειές των 350 ευρώ, έξι μέρες τη βδομάδα».

Αναφερόμενος τέλος στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι «εάν χρεοκοπούσαμε και βγαίναμε από το ευρώ, θα ήμασταν σαν την Αίγυπτο», ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Αντί να αντιστέκεται στους δανειστές, κατασκευάζει αιγυπτιακές μούμιες για να μην αντιστέκονται οι Έλληνες».

Ο αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είπε ακόμα πως «εμείς, οι κυνηγημένοι από την εθνικοφροσύνη, η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων που έζησε το αίσχος του αποκλεισμού, των διωγμών και των διακρίσεων, οι φακελωμένοι γονείς μας και παππούδες μας και τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, ξέρουμε πολύ καλά την αξία της δημοκρατίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, τη ισότητας, δεν θα αφήσουμε κανένα Σαμαρά, κανένα Βενιζέλο, κανένα Βορίδη, που βάλθηκαν να ξεθεμελιώσουν δημοκρατικές κατακτήσεις όλων των ελλήνων, να μας γυρίσουν στο μεσαίωνα του καπιταλιστή και του αστυνόμου».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, προτεραιότητα είπε πως είναι η στήριξη των αναγκών σε τροφή, ενέργεια, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Πρώτα οι φτωχοί, οι αδύναμοι και οι άνεργοι και μετά η κυρία Μέρκελ και οι τραπεζίτες, εμείς δεν πρόκειται να παίρνουμε δόσεις για να πληρώνουμε τους τοκογλύφους, πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο για την επόμενη μέρα, για το πώς θα στηρίξει τους πιο αδύναμους, για το πώς θα φτιάξει ένα δίκαιο και διαφανές φορολογικό σύστημα, για το πώς θα ξαναστήσει ένα λειτουργικό αποτελεσματικό και βιώσιμο κοινωνικό κράτος, για το πώς θα ανασυγκροτήσει παραγωγικά την τόσο εξευτελισμένη και λεηλατημένη δημόσια διοίκηση, για το πώς θα βάλει την Ελλάδα σε έναν καινούριο δρόμο παραγωγικής ανάπτυξης, για το πώς θα δρομολογήσει τις μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα».

«Ο πραγματικός αντίπαλος της Μέρκελ δεν βρίσκεται στην Γερμανία αλλά στην Ελλάδα και ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ καθώς απειλεί να τινάξει στον αέρα την πολιτική της λιτότητας, και να διαμορφώσει ένα μέτωπο για αλλαγή πολιτικής σε όλον τον ευρωπαϊκό Νότο. Της απευθύνουμε λοιπόν το μήνυμα: όσα νεύματα και να κάνετε στον εκλεχτό σας να έρθει κοντά σας, να τον στηρίζετε να μη πέσει για να σας στηρίζει κι αυτός, τζάμπα κόπος. Ο εκλεκτός σας τελείωσε. Ο πολιτικός του χρόνος έχει τελειώσει. Πάρτε το χαμπάρι. Το Μνημόνιο και τα κόμματα που το στηρίζουν έχουν τελειώσει πολιτικά. Έρχεται η στιγμή να τελειώσουν και τυπικά. Ένα φύσημα θέλουν», συμπλήρωσε.

«Τώρα είναι η ώρα για το δημοκρατικό ξεσηκωμό. Είναι η ώρα για μια κυβέρνηση ανατροπής του Μνημονίου. Είναι η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ» κατέληξε.


σχετικα αρθρα