Γράφει η Άρτεμις Παπανδρέου

Στην αρχή το ΠΑΣΟΚ ξεσηκώθηκε για τον Μάκη Βορίδη και την απαξιωτική αναφορά του στο έργο του Ανδρέα Παπανδρέου.  Μετά τα έβαλε με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη που υπονόησε ότι τα ίδια πιστεύει  για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Χθες, τα παπανδρεϊκά ένστικτα του ΠΑΣΟΚ έξυσε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας. Ο οποίος σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ τόλμησε στην έδρα των Παπανδρέου την Πάτρα να μιλήσει για τον Ανδρέα και μάλιστα να ζητήσει και τα ρέστα από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ ωσάν να ήταν παλιά στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αναφορές του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ που προκάλεσαν την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ ήταν οι εξής: «Ο κ. Βορίδης ξεσάλωσε πριν λίγες μέρες στο συνέδριο της ΝΔ. Και μέσα στην αντιδημοκρατική φούρια της δεξιάς και των αναμνήσεών του από τα φοιτητικά του χρόνια στην ακροδεξιά, μας παρέδωσε μαθήματα ιστορίας για τον Ανδρέα Παπανδρέου και την πολιτική του το 1981-85. Ξέρετε γιατί; Το είπε ο ίδιος: Γιατί θέλουν να ξεμπερδέψουν με την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς!».

Το σχόλιο της Ιπποκράτους βγήκε ακαριαία:

«Τού πήρε μόλις μερικές δεκαετίες του ΣΥΡΙΖΑ για να αποδεχθεί ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν Αριστερός... Συγχαρητήρια αν και θα πρέπει να προβληματίσει όλους το γεγονός πως χρειάζστηκε η συμβολή του κ. Βορίδη για να το κατανοήσει και ο Αλέξης Τσίπρας. Η υποκρισία του όμως δεν έχει όρια, αφού κάνει τις αναφορές αυτές σε περιοδεία μαζί με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο που είχε κεντρικό ρόλο στην άθλια συνομωσία για την ηθική εξόντωση του Ανδρέα Παπανδρέου».

Στο ΠΑΣΟΚ έχουν καταλάβει ότι ο θόρυβος γύρω από τον Ανδρέα Παπανδρέου συσπειρώνει το κόμμα και φέρνει πιο κοντά τους λεγόμενους "παπανδρείκούς" του χώρου. Εξ αυτού του λόγου θα συντηρούν με τον τρόπο τους κάθε αναφορά στο όνομά του και κυρίως αυτές που ανοίγουν πληγές του παρελθόντος.