Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης

Αμήχανα και ελαφρώς ενοχλημένα εμφανίζονται τα στελέχη της Κουμουνδούρου από τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Τατσόπουλου σύμφωνα με τις οποίες δεν θα ήταν αρνητικός σε μια συνεργασία με στελέχη της ΝΔ που ανήκουν στην πατριωτική δεξιά καθώς και με σοσιαλδημοκράτες του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής.

Παρά το γεγονός ότι ο συγγραφέας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι αποτελεί μια ισχνή μειοψηφία στο κόμμα του οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα έλεγαν ότι δεν είναι δυνατόν την συγκεκριμένη στιγμή να υπάρχουν τέτοιου είδους δηλώσεις που δημιουργούν σύγχυση και καχυποψία στον χώρο τους.

Όπως έλεγαν λοιπόν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μια τέτοια συνεργασία δεν μπορεί να υπάρξει με την ΝΔ δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του Αντ. Σαμαρά κινούνται σε εντελώς διαφορές λογικές και πολιτικές.  

«Η ΝΔ ψήφισε και εφαρμόζει τα μνημόνια ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και θα είναι εναντίον αυτής της Πολιτικής» σημείωναν χαρακτηριστικά.

Ακόμα μια τέτοια άποψη ακόμα και εάν είναι μεμονωμένη δημιουργεί απορίες για τα θέματα των συνεργασιών  στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ λίγες μόνο μέρες πριν από το κρίσιμο συνέδριο το οποίο έχει να επιλύσει ήδη αρκετά ιδεολογικά και πολιτικά θέματα.

Με δεδομένο δε ότι μόλις λίγες μέρες πριν το στέλεχος της ΝΔ Βύρωνας Πολύδωρας είχε ταχθεί υπέρ της συνεργασίας της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή χωρίς να υπάρξει καμία  επίπτωση από το κόμμα του περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.