Κορύφωση της προσπάθειας της κυβέρνησης για την απαξίωση και την συρρίκνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης συνιστά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη, η κατάθεση του ν/σ για την ΝΕΡΙΤ Α.Ε..

«Μετά την πολυήμερη παραμονή και αγνόηση της απόφασης του ΣτΕ για την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ και ενώ δεν έχει έρθει στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με βάση την οποία καταργείται η ΕΡΤ, η κυβέρνηση, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας του Κοινοβουλίου, αρνείται να συζητηθεί η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ για το ίδιο θέμα», σημειώνει ο κ. Σκουρλέτης.

«Είναι φανερό πως θέλουν μια δημόσια ραδιοτηλεόραση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους, αγνοώντας τις συνταγματικές επιταγές, υπονομεύοντας τη δημοκρατία, θυσιάζοντας τους εργαζόμενους», συνεχίζει.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ακόμη πως «κάνουν μεγάλο λάθος να υποτιμούν τις δημοκρατικές ευαισθησίες της ελληνικής κοινωνίας αλλά και τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ που όλες αυτές τις μέρες μέσα σε αντίξοες συνθήκες δίνουν ανιδιοτελώς τον αγώνα της λειτουργίας της».

Εκτιμά μάλιστα ότι «θα εισπράξουν τελικώς το τίμημα της αλαζονείας τους και της ακραίας αντιδημοκρατικής και αυταρχικής λογικής τους».