Αδυσώπητο «πόλεμο» δέχονται τα ΕΑΣ προκαλώντας το κοινό δημόσιο αίσθημα και δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά για το ποιες σκοπιμότητες κρύβονται τελικά πίσω από όλα. Γιατί τόσο μένος;

Πρώτα επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα είναι άχρηστα και δεν προσφέρουν στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, γεγονός που διαψεύστηκε κατηγορηματικά από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την ηγεσία του ΓΕΕΘΑ.

Ακόμα δεν μπορεί να ξεχάσει ο Ειδικός Γραμματέας του υπουργείου Άμυνας Αντώνης Οικονόμου ότι η 15μελής ομάδα του Γιάννη Στουρνάρα του ζήτησαν έγγραφη βεβαίωση από την Ουάσιγκτον ότι υπάρχει στρατηγική συνεργασία των ΕΑΣ με την αμερικανική αγορά(!) και ότι δρομολογούνται κερδοφόρες συμβάσεις.

Τώρα αρχίζουν να διαρρέουν ότι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) υπάρχει πολύ κόσμος υψηλά αμειβόμενος.

Ποια είναι η αλήθεια;

Εργάζονται 820 οικογενειάρχες με το μέσο μισθό να κυμαίνεται στα 1.565 ευρώ μεικτά ή στα 1.145 ευρώ καθαρά. Και τα χρήματα αυτά δίδονται σε εργαζομένους με 25ετή προυπηρεσία.

Καμιά σχέση με τους μισθούς των 2.000 ευρώ που κάποιοι λένε ότι παίρνουν.

Αν θέλει το επιτελείο του Γ. Στουρνάρα αποδείξεις για το θέμα αυτό δεν έχει παρά να πάει μια βόλτα από το λογιστήριο των ΕΑΣ.

Εκτός και αν δεν θέλουν να ξέρουν την αλήθεια.

Τα ΕΑΣ είναι εν δυνάμει μία πολύ κερδοφόρα επιχείρηση με τεράστια στρατηγικά οφέλη για την Ελλάδα καθώς διαθέτει μεγάλα πλεονεκτήματα. Ποιοι θέλουν την απαξίωση τους για να τα αρπάξουν και να τρίβουν τα χέρια τους από τη χαρά τους;

Γ.Κοκ.