current views are: 1

5 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση11:45

Έρευνα για το σκάφος του Καμμένου ζήτησε ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Eντολή στους οικονομικούς εισαγγελείς να διερευνηθεί για τυχόν φορολογικές παρανομίες η υπόθεση με την υπεράκτια εταιρεία την οποία φέρεται να έχει ο αρχηγός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος έδωσε σήμερα ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Δημοσίευση 11:45’
αρθρο-newpost

Eντολή στους οικονομικούς εισαγγελείς να διερευνηθεί για τυχόν φορολογικές παρανομίες η υπόθεση με την υπεράκτια εταιρεία την οποία φέρεται να έχει ο αρχηγός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος έδωσε σήμερα ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Eντολή στους οικονομικούς εισαγγελείς να διερευνηθεί για τυχόν φορολογικές παρανομίες η υπόθεση με την υπεράκτια εταιρεία την οποία φέρεται να έχει ο αρχηγός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος έδωσε σήμερα ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής.

Με δήλωση του στο newpost.gr, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος υπενθυμίζει πως ο ίδιος με πρωτοβουλία του έχει ζητήσει την διεξαγωγή έρευνας από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και την Δικαιοσύνη ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υποθέση.

Η υπόθεση ήρθε πάλι στο επίκεντρο της δημοσιότητας έπειτα από το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το οποίο ανέφερε πως «η διαδρομή του σκάφους «Iliatoras of London» της οικογένειας Καμμένου, είναι περίεργη καθώς όπως αναφέρει έως πρόσφατα ανήκε σε offshore εταιρείες με έδρες φορολογικούς παραδείσους ανά τον κόσμο».

Σύμφωνα, πάντα, με το δημοσίευμα πρόκειται για «συντονισμένη προσπάθεια να αποκρυβεί ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του σκάφους όχι μόνο για πολιτικούς, αλλά και για φορολογικούς λόγους» και υποστηρίζει πως «το σκάφος ανήκε από το 1993 στον πατέρα του κ. Καμμένου ενώ δηλώθηκε για πρώτη φορά το 2010».

Έτσι οι οικονομικοί εισαγγελείς καλούνται να ερευνήσουν τη βασιμότητα του δημοσιεύματος, και συγκεκριμένα εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της φοροδιαφυγής για τον κ. Πάνο Καμμένο και τον πατέρα του, Ηλια Καμμένο.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι αποφασισμένος, όπως λέει: «Οι συκοφάντες των Παρθένων Νήσων της Συγγρού και τα Μέσα που αναπαράγουν μετά την διάψευσή μου τη λάσπη, θα οδηγηθούν στην ποινική και αστική δικαιοσύνη».

Tέλος, σε επίσημη ανακοίνωσή του ο κ. Καμμένος σημειώνει: «Χαιρετίζω και ζητώ ακόμα μια φορά κάθε έρευνα των δικαστικών αρχών, των φορολογικών αρχών και του Κοινοβουλίου για πλήρη διαφάνεια που αφορά τα περιουσιακά μου στοιχεία και της οικογένειάς μου για να καταρρεύσουν τα χαλκεία». 


σχετικα αρθρα