Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς στη διάρκεια της ομιλίας του στην Τρίτη Σύνοδο της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Ο πρόεδρος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αναφερόμενος  στα παραδείγματα με τους ημιυπαίθριους, αλλά και τις δηλώσεις της τρόικας, τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στα όρια της διάλυσης.

«Κορυφαίος παράγοντας και ιστορικό στέλεχος του ίδιου του ΠΑΣΟΚ τα συνόψισε όλα αυτά με πέντε λέξεις: “τρείς λαλούν και δυό χορεύουν”. Έτσι ακριβώς το είπε. Συμφωνούμε απόλυτα. Έτσι ακριβώς είναι η κυβέρνηση: Τρείς λαλούν και δυό χορεύουν».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν μπορεί να δώσει συναίνεση στην κυβέρνηση.

«Με τι να συμφωνήσουμε; Με την πρόταση της Τρόικας που ρητά ζητά εκποίηση περιουσίας, όταν εμείς είχαμε εξ αρχής αποκλείσει την εκποίηση; Με την κυβέρνηση που και προσυπέγραψε τις θέσεις της Τρόικας, αλλά και τις κατήγγειλε ταυτόχρονα; Που έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει τις προτάσεις αυτές, αλλά κι έχει δεσμευτεί να βγάλει νόμο για να τις απαγορεύει» αναρωτήθηκε.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι η χώρα μπορεί να βγει από την κρίση μόνο με πολιτικές ανάπτυξης, φέρνοντας το παράδειγμα του τουρισμού, λόγω και της κατάστασης που επικρατεί στη βόρειο Αφρική και της ανόδου του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στον αραβικό κόσμο εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο νέο κύμα μετανάστευσης, μεταφέροντας μάλιστα και τις ανησυχίες της ισπανικής πλευράς.

Στην ποιοτική, ουσιαστική αναβάθμιση του κομματικού μηχανισμού, αλλά και στην ενίσχυση της πολιτικής δυναμικής και της επιρροής του κόμματος στη κοινωνία, αναφέρθηκε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος, μιλώντας στη 3η σύνοδο του κομματικού οργάνου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίθεση από Λυκουρέντζο σε όσους ψήφισαν το μνημόνιο

"Οι δραστηριότητες, οι όποιες προγραμματίζονται, οι συνδιασκέψεις και οι εκδηλώσεις, οι οποίες θα διοργανωθούν, οι εκατοντάδες των εξορμήσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με επικεφαλής τον πρόεδρο, τα μέλη της ΚΟ, τα μέλη της ΠΕ, τα στελέχη των οργανώσεων, θα φέρουν το μήνυμά μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας", είπε ο κ. Λυκουρέντζος.

Προανήγγειλε δε εκτεταμένες περιοδείες του προέδρου του κόμματος σε όλη την χώρα, λέγοντας: "Ο Πρόεδρος, Αντώνης Σαμαράς, θα ακολουθεί ένα οδοιπορικό από τόπο σε τόπο κοντά στους πολίτες μαζί με την κοινωνία, κοντά στους νέους, μαζί με το λαό, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος να πείσουμε για την αξία της διακυβέρνηση της πατρίδας από τη Νέα Δημοκρατία, από τον Αντώνη Σαμαρά".

Ο κ. Λυκουρέντζος αναφέρθηκε στις δυνατότητες επικοινωνίας που δίνει στο κόμμα το νέο portal και έκανε ειδική αναφορά στην οικονομική εξόρμηση: "Περισσότερο σημαντικός και φιλόδοξος στόχος είναι να μετατρέψουμε τις εκατοντάδες χιλιάδες μελών της Νέας Δημοκρατίας, σε μια ενιαία, ανοιχτή, δημοκρατική κοινωνία. Η τεχνολογία μας προσφέρει τους συνδετικούς δεσμούς και οι ιδέες μας τη συνοχή αυτής της κοινωνίας. Η αξιοποίηση του ιστότοπου του κόμματος μας δίνει τη δυνατότητα της άμεσης και συνεχούς επικοινωνίας.

Τέλος εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και στην συμμαχία των προθύμων του μνημονίου. "Εκείνοι που επένδυσαν στη διάλυση της παράταξής μας τώρα, για να ανακόψουν την ανοδική πορεία της ΝΔ, στηρίζουν εκείνους που εντάχθηκαν στη "συμμαχία των προθύμων", στη συμμαχία στήριξης της πολιτικής του Μνημονίου, γιατί έτσι εξυπηρετεί το ΠΑΣΟΚ. Η υποκρισία τους δεν έχει φραγμούς, δεν έχει όρια", ανέφερε χαρακτηριστικά.

H σύνοδος της Πολιτικής Επιτροπής συνεχίστηκε και με ομιλίες άλλων στελεχών της ΝΔ.