«Η νέα κυβέρνηση των προθύμων κάνει παζάρια στις πλάτες του ελληνικού λαού, δρομολογώντας νέες απολύσεις, χαράτσια, μειώσεις μισθών και συντάξεων, κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-τρόικας.

«Δεν υπάρχει κανένα ίχνος ντροπής και κανένας δισταγμός από εκείνους που έχουν φέρει τη χώρα στο χείλος της οικονομικής καταστροφής και τους πολίτες της στην απόγνωση. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πώς θα γαντζωθούν στις καρέκλες τους και πως θα υλοποιήσουν στο ακέραιο τις απαιτήσεις της τρόικας. Έχουν βυθίσει τη χώρα σε ένα φαύλο κύκλο υπερδανεισμού, που σε συνδυασμό με την ακραία πολιτική λιτότητας εκτοξεύουν το δημόσιο χρέος, την καταπολέμηση του οποίου υποτίθεται ότι υπηρετεί το μνημονιακό πρόγραμμα» τονίζει η Κουμουνδούρου.

«Τα ψέματα, όμως, και οι εκβιασμοί τελείωσαν. Μόνο με μια ριζικά διαφορετική πολιτική ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, έξω από τα μνημόνια της λιτότητας και της χρεοκοπίας, μπορεί να υπάρξει κοινωνικά δίκαιη έξοδος από την κρίση. Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να κοροϊδευόμαστε» καταλήηει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.