«Ο κ. Τσίπρας συναγωνίζεται τον κ. Σαμαρά σε οξύτητα και ακραίες λεκτικές συμπεριφορές, συντηρώντας την πολιτική των δύο άκρων και του διχασμού» ανέφερε σε δήλωσή του ο Γραμματέας της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα», Χρήστος Αηδόνης.

«Λίγες μόλις ημέρες, μετά το συνέδριο της ΝΔ όπου αποκαλύφτηκε περίτρανα το "όραμα" του κ. Σαμαρά, για τη Νέα-Παλαιά-Ελλάδα των "ακτιβιστικών" συνιστωσών του, "χτύπησε" ο ΣΥΡΙΖΑ, απειλώντας πως... όταν έρθει στην εξουσία θα τα τινάξει όλα στον αέρα. Ακόμη ο κ. Τσίπρας, θυμήθηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου, όταν ως γνωστό οι "σύντροφοί" του, τον κυνήγησαν λυσσαλέα» τόνισε.

«Η άλωση του δημοκρατικού χώρου, που επιχειρείται από τον κ. Τσίπρα, δεν γίνεται με επαναστατικά μανιφέστα ούτε με υποκριτικές αναφορές σε πολιτικά εθνικά σύμβολα - παλαιότερα υμνούσε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή... Ο χώρος του πατριωτικού κοινωνικού κέντρου , αναζητά δημοκρατική προοπτική  και πολιτική έκφραση και για αυτό αναζητά από υπεύθυνες  πολιτικές δυνάμεις με ρεαλιστικές λύσεις» σημειώνει.

«Η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα, αντιδρά έντονα στις πολιτικές ακρότητες. Η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα, αγωνίζεται για την προάσπιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και του  παραγωγικού ιστού της χωράς που σήμερα πλήττονται από την κρίση και την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης» συμπλήρωσε ο κ. Αηδόνης.