Υπέρ της διενέργειας πρόωρων εκλογών τάσσεται ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο “Βήμα της Κυριακής”, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι “παίζει στημένο παιχνίδι” σε ό,τι αφορά το χειρισμό του χρέους και το μνημόνιο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας ερωτάται αν δεν φοβάται ότι οι πρόωρες εκλογές θα επιβαρύνουν περισσότερο τα προβλήματα της Ελλάδας και απαντά ως εξής: “Έχουμε δημοκρατία. Και στην δημοκρατία, η κυβέρνηση παίρνει εντολή για μια συγκεκριμένη πολιτική. Η σημερινή κυβέρνηση έχει εκλεγεί για εντελώς διαφορετικό πράγμα από αυτό το οποίο υλοποιεί. Και όσο πάει απομακρύνεται. Άρα υπάρχει θέμα δημοκρατικής νομιμοποίησης. Από εκεί και πέρα για να αποτελέσουν οι εκλογές λύση, θα πρέπει μεγάλα κομμάτια του εκλογικού σώματος, να αποδεσμευτούν από την απάθεια, την παραίτηση και την χειραγώγηση. Αλλιώς θα ξαναβρεθούμε στα ίδια. Γι αυτό θεωρούμε ότι το καλύτερο για τον τόπο, αυτή τη στιγμή, είναι να ξυπνήσουν οι συνειδήσεις και να υπερασπιστούν οι εργαζόμενοι τη ζωή και την αξιοπρέπειά τους”.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει ακόμα λόγο για λεονταρισμούς της κυβέρνησης και “αντίσταση της πυτζάμας” και προτείνει “απαγκίστρωση” από το μνημόνιο, επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με πρωτοβουλία της Ελλάδας προς τους δανειστές της και υπενθυμίζει χαρακτηριστικά “Η Ουγγαρία που ξεμπέρδεψε με το Μνημόνιο, και μάλιστα με μια κυβέρνηση κάθε άλλο παρά αριστερή, δεν φαίνεται να έχει πάθει κάποια τραγική ζημιά “