ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα ΜΕΡΑ από την Ίδρυση έως το Συνέδριο

Δημοσίευση 6 Ιουλίου 2013, 08:13 / Ανανεώθηκε 6 Ιουλίου 2013, 09:22
Νέα ΜΕΡΑ από την Ίδρυση έως το Συνέδριο
Facebook Twitter Whatsapp

Η Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση (Νέα ΜΕΡΑ), ξεκινώντας στις 21 Μαρτίου και μετρώντας ήδη ζωή τριών και πλέον μηνών, ανοίγει σήμερα την αυλαία του Ιδρυτικού της Συνεδρίου. 

Γράφει ο Νίκος Τριαντάφυλλος 

Η Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση (Νέα ΜΕΡΑ), ξεκινώντας στις 21 Μαρτίου και μετρώντας ήδη ζωή τριών και πλέον μηνών, ανοίγει σήμερα την αυλαία του Ιδρυτικού της Συνεδρίου. 

Το κόμμα αυτό ίδρυσαν στελέχη που διεγράφησαν  ή αποχώρησαν από τη Νέα Δημοκρατία και τους Ανεξάρτητους Έλληνες όπως οι Χρήστος Ζώης, Μιχάλης Γιαννάκης, Γιάννης Μανώλης, Δημήτρης Σταμάτης, Θύμιος Δρόσος, Σταμάτης Γκάβαλης, Γιώργος Βάμβουκας, Χρήστος Λύτρας κλπ.. 

Πρόεδρος της Νέας ΜΕΡΑς είναι ο κ. Χρήστος Ζώης πρώην βουλευτής και υφυπουργός. Η Νέα ΜΕΡΑ, μάλιστα, εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο από δύο βουλευτές τους κ.κ Νίκο Σταυρογιάννη και Γιάννη Κουράκο. 

Όπως λένε τα στελέχη της, η Νέα ΜΕΡΑ γεννήθηκε μέσα από τις κοινωνικές ανάγκες και με σκοπό την εκπροσώπηση των πολιτών εκείνων που δεν εκφράζονται από το υπάρχων πολιτικό σύστημα. Η Νέα ΜΕΡΑ θέλει να εκφράσει τις πατριωτικές δυνάμεις του τόπου με σκοπό την δημιουργία ενός Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης της χώρας, το οποίο θα αντικαταστήσει το Μνημόνιο. 

Κεντρική θέση του κόμματος μάλιστα αποτελεί το «Ναι στο Ευρώ, αλλά όχι με κάθε κόστος». Τα στελέχη του υποστηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ιδέα και  την Ευρώπη των Λαών αλλά αντιτάσσονται στον Ευρωραγιαδισμό και την Ευροφοβία. Τάσσονται μάλιστα κατά μιας ευρωπαϊκής ενοποίησης υπό την γερμανική ηγεμονία. 

Μια από τις προτεραιότητες της Νέας ΜΕΡΑς είναι η αφύπνιση και η κινητοποίηση των σοφών ανθρώπων με σκοπό σπάσουν τη σιωπή τους και την αδράνεια τους και να βγουν μπροστά.  

Θεμέλιο λίθο του κόμματος αποτελεί  ο  σεβασμός στα ιδανικά, στις αρχές και  στις παραδόσεις αυτής της χώρας που αποτελούν το αρχέγονο ριζιμιό μας και που είναι βαθιά προσανατολισμένες σε Χριστό και Ελλάδα. 

Όπως αναφέρεται και στην Ιδρυτική Διακήρυξη η στρατηγική  του κόμματος έχει τρεις άξονες: την εθνική ανεξαρτησία, την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ευημερία. 

Τέλος η Νέα ΜΕΡΑ επιδιώκει: 

*Την «Δημοκρατικοποίηση» της Δημοκρατίας με ψήφιση νέου καταστατικού χάρτη με δημοψηφίσματα εφαρμόζοντας έτσι την καταστατική δέσμευση για συμμετοχική δημοκρατία. 

*Την παραμονή στην Ευρωζώνη αλλά όχι με κάθε κόστος. 

*Την απόρριψη οποιασδήποτε διαδικασίας ευρωπαϊκής ενοποίησης που τείνει να λάβει χαρακτηριστικά ευρωπαϊκής ολοκληρωτικής ηγεμονίας. 

*Την πλήρη αναμόρφωση του δικαιακού συστήματος και την απόλυτη ανεξαρτησία των εξουσιών. 

*Την ανάδειξη του Ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου με συνοχή και αλληλοσεβασμό των λαών. 

*Την οργάνωση Ελληνοκεντρικής εκπαιδευτικής διαδικασίας με στόχο την δημιουργία υπεύθυνων πολιτών με Αρχές και Αξίες. 

*Την αξιοποίηση ολόκληρου του Ελληνισμού απανταχού της γης με κεντρικό άξονα «Η Ελλάδα είσαι ΕΣΥ». 

Μέσα από το Ιδρυτικό Συνέδριο η Νέα ΜΕΡΑ θα παρουσιάσει το πλαίσιο πολιτικών θέσεων και προγραμματικής κατεύθυνσης που θα αποτελέσουν τη βάση για τη διατύπωση του προγράμματος με το οποίο θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό.