Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

«Και τώρα οι δυό μας»! Αυτή η διαπίστωση που αφορά την συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει να τρομάζει την Ιπποκράτους που κατανοεί πλέον ότι ούτε το πρόσχημα των αγκυλώσεων της ΔΗΜΑΡ υφίσταται, ούτε θέματα δυσλειτουργίας του κυβερνητικού σχήματος μπορούν να αιτιολογήσουν ενδεχόμενες αστοχίες της κυβέρνησης. 

Στο ΠΑΣΟΚ καταλαβαίνουν πως είναι μονόδρομος η επιτυχία του κυβερνητικού σχήματος και πιστεύουν ότι θα πρέπει να πάρουν μεγάλο μέρος της ευθύνης στις πλάτες τους για να διασωθεί αφενός η χώρα και αφετέρου το κόμμα τους. 

Στην ουσία έχουν αποφασίσει ότι θέλουν δεν θέλουν οφείλουν να πάρουν την ευθύνη των μεταρρυθμίσεων πάνω τους ανεξάρτητα από το όποιο πολιτικό κόστος, με στόχο όταν θα γίνει το τελικό ταμείο να πιστωθούν τμήμα της όποιας επιτυχίας. Δύσκολη υπόθεση. 

Γιατί μέσα σ' όλα τα άλλα ο χρόνος κυλάει αμείλικτα και η ηγεσία του κόμματος αναζητεί τρόπους να αναθερμάνει το ζήτημα της Κεντροαριστεράς χωρίς να υπολογίζει πλέον την Δημοκρατική Αριστερά με την οποία δεν υπάρχουν πια σχέσεις, αφού τα πάσης φύσεως πέρα δώθε με την Αγίου Κωνσταντίνου έχουν μπει στο ψυγείο. 

Η μία σκέψη είναι το ΠΑΣΟΚ να απευθυνθεί σε πολιτικές κινήσεις και προσωπικότητες που κινούνται στον ευρύτερο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας καλώντας τους μέσα από μία συμπαράταξη να κατέβουν στις ευρωεκλογές του Μαΐου. Υπό αυτήν την έννοια θα μπορούσε να καλέσει κοντά του για συνεργασία πάντα, πρόσωπα όπως ο Ηλίας Μόσιαλος ή ακόμη και ο Παντελής Καψής. Η δεύτερη σκέψη είναι να περιμένει την ΔΗΜΑΡ να στριμωχτεί τόσο πολύ δημοσκοπικά που προσέλθει εκείνη στον διάλογο με το ΠΑΣΟΚ για την Κεντροαριστερά φοβούμενη μήπως δεν εκλέξει καν ευρωβουλευτή στην αναμέτρηση για το ευρωκοινοβούλιο. 

Η ηγεσία του κόμματος γνωρίζει πάντως πως για να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει να υπάρχει εσωκομματική ηρεμία, η οποία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο δεν υπάρχει σήμερα στο ΠΑΣΟΚ. Μόλις πριν από 10 ημέρες αποχώρησαν 15 μέλη της ΚΕ της ομάδας Παναγιωτακόπουλου από το κόμμα. Επομένως, έχοντας στα χέρια της την "καυτή πατάτα" του πορίσματος θα επιδιώξει να την καθαρίσει σε μία νεκρή περίοδο κάποιο ζεστό μεσημέρι του καλοκαιριού  που ελάχιστοι θα θελήσουν να ασχοληθούν με το άνοιγμα ενός κλειστού φακέλου...αυτού που εμπεριέχει το πολυσέλιδο πόρισμα.