Πολιτικά μηνύματα με αποδέκτες την αντιπολίτευση αλλά και το εσωτερικό της ΝΔ έστειλε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην συνεδρίαση του νέου πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ. «Σήμερα κάνουμε νέο βήμα για την ανανέωση της παράταξης» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. «Όλη αυτή την περίοδο περάσαμε δοκιμασίες χωρίς απώλειες, τώρα δίνουμε τη μάχη των ιδεών έναντι αντιπάλων που ψαρεύουν σε θάλασσες λαϊκισμού. Η μεγάλη μας παράταξη άντεξε σε μία περίοδο που κατέρρεαν τα πάντα και συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις» είπε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην συμπόρευση της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ απαντώντας έτσι σε όσους αφήνουν αιχμές για την συγκυβέρνηση. 

«Δίνουμε τη μάχη των ιδεών και συσπειρώνουμε τα μέλη μας και δυνάμεις που δεν ήταν μαζί μας. Συνεργαζόμαστε με όσους θέλουν και εκείνοι, είμαστε σε σύκρουση με όσους δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα. Κάποιοι αναρωτιούνται αν μπορεί η ΝΔ να δώσει την μάχη των ιδεών μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Αν και μας χωρίζουν πολλά με το ΠΑΣΟΚ μπορούμε την μάχη να τη δώσουμε από κοινού. Συνεργαζόμαστε μαζί με εκείνους που θέλουν την αλλαγή. Προτεραιότητα είναι να βγει η χώρα από την κρίση. Πρώτα θα σώσουμε την πατρίδα»τόνισε ενώ σημείωσε «Φανταστείτε να τσακωνόμασταν για όσους έβλαψαν παλιά τη χώρα και τώρα να χαίρονται αυτοί που την έβλαψαν και δεν κυβέρνησαν ποτέ».

Την ίδια ώρα, ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για φωνές βιαστικές και άστοχες και είπε ότι «πολιτική δεν είναι να λέει ο καθένας ότι θυμάται και ότι του έρχεται» απαντώντας σε όσους ανάμεσά τους και ο κ. Μάκης Βορίδης προ ολίγων ημερών είχαμ επιτεθεί στο ΠΑΣΟΚ και τον Αντρέα Παπανδρέου. «Άλλο πράγμα να σκέπτεσαι τι θα πεις, έχοντας κριτήριο το εγώ ή το συμφέρον σου, κι άλλο πράγμα να μιλάς τόσο, που και τις ιδέες σου να μην απεμπολείς και την πατρίδα σου να προφυλάσσεις από το μεγάλο κίνδυνο. Και όλοι καταλαβαίνουν τι θέλω να πω…Κι ύστερα μια στιγμή, όταν η ΔΗΜΑΡ ήταν μέσα στην κυβέρνηση, τέτοιοι «κίνδυνοι» για την Παράταξη, τότε δεν υπήρχαν; Τώρα κάποιοι τους «ανακάλυψαν»; Το ότι τότε συνεργαζόμασταν και με ένα κόμμα ακόμα πιο αριστερό δεν το ήξεραν; Δεν τους ενοχλούσε; Γιατί ξαφνικά άρχισαν να ενοχλούνται τώρα που έφυγε η ΔΗΜΑΡ;»

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση και στους πολιτικούς του αντιπάλους λέγοντας ότι «στερεύουν από επιχειρήματα και ψαρεύουν από θάλασσες φανατισμού». «Σήμερα πρωταρχική ανάγκη για τη χώρα είναι να φέρουμε αληθινά παραγωγικές επενδύσεις. Δεν υπάρχουν «αριστερές» και «δεξιές» επενδύσεις… Αντίπαλοί μας είναι εκείνοι που λένε «όχι» στις επενδύσεις. Ακόμα πρωταρχική ανάγκη για τη χώρα είναι να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, να βρουν οι άνεργοι δουλειά, ιδιαίτερα οι νέοι… Δεν υπάρχουν «αριστερές» και «δεξιές» θέσεις εργασίας… Αντίπαλοί μας είναι όσοι κλείνουν επιχειρήσεις, καταλαμβάνουν εργοστάσια, και ύστερα κλαίνε για την ανεργία. Επίσης, σήμερα πρωταρχική ανάγκη είναι η αντιμετώπιση του εγκλήματος. Δεν υπάρχει «αριστερό» έγκλημα και «δεξιό» έγκλημα» επεσήμανε.

Ο κ. Σαμαράς δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα στελέχη του κόμματος αλλά και τον Μανώλη Κεφαλογιάννη προσωπικά.  «Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη για την υποστήριξή τους και ιδιαίτερα τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος θα αναλάβει σημαντικό ρόλο στις προσεχείς ευρωεκλογές».

«Όλον αυτό τον καιρό περάσαμε μεγάλες δοκιμασίες και είχαμε απώλειες» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς και συμπλήρωσε ότι «το κόμμα πρέπει να είναι έτοιμο από κάθε πλευρά. Ανοίγουμε τον δρόμο για μια νέα γενιά στελεχών που έχουν προσφέρει πολλά στο κόμμα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Ο Αντρέας Παπαμιμίκος ήταν προεδρος ΟΝΝΕΔ σε μια δύσκολη περιόδο και είμαστε η πρώτη παράταξη που εμπιστεύτηκε την νεολαία με τη διαδικασία αυτή και η επιλογή του Αντρέα Παπαμιμίκου μας επιβεβαίωσε» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

«Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε εναντίον και της Χρυσής Αυγής. Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε το κόμμα της ακροδεξιάς πως πρόκειται για μια οργάνωση νεοναζί. Τους χακτήρισε ως «κήρυκες του μίσους» με αφορμή τα όσα είπαν για τον Γ. Αντετοκούμπο και πρόσθεσε « κι έχεις και κάποιους που τον βρίζουν τον Γιάννη… Κι ύστερα διαμαρτύρονται, όταν τους λέμε νεοναζί» κατέληξε.