Διαψεύδει το γερμανικό περιοδικό Focus ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το άρθρο του με τίτλο «Στην ανάγκη με βία». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανακοίνωσή του δηλώνει πως ουδέποτε έκανε αυτή ή παρόμοια δήλωση, ούτε στο περιοδικό Focus, ούτε σε οποιοδήποτε άλλο Μέσο Ενημέρωσης.

Το άρθρο του περιοδικού αποδίδει στον υπουργό την επίμαχη φράση «Στην ανάγκη με τη βία» για να περιγράψει τις προθέσεις του για το πρόγραμμα κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Στο ρεπορτάζ του Focus περιγράφονται επίσης αναλυτικά οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει στο διογκωμένο δημόσιο τομέα ο νεός υπουργός και σημειώνεται:

«Τον άνθρωπο αυτόν δεν θα πρέπει να τον ζηλεύει κανείς. Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαπραγματεύεται με την Τρόικα στον έκτο όροφο του υπουργείου του, στο δρόμο κραυγάζουν διαδηλωτές. Οι εκπρόσωποι της Τρόικα ζητούν περισσότερες περικοπές, ενώ οι διαδηλωτές αντιτίθενται ξεκάθαρα».

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να δηλώνει στο περιοδικό ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε περισσότερες απολύσεις από εκείνες που έχουν συμφωνηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Επίσης, ο νέος υπουργός διευκρινίζει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να κρίνονται με βάση την απόδοσή τους και όχι τη συγγένειά τους με πολιτικά πρόσωπα.

Σε ερώτηση γιατί δέχτηκε να αναλάβει την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζει: «Από την πολιτική χάνω χρήματα, θέλω όμως να υπηρετήσω την πατρίδα μου».