Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και την Ευρώπη απασχόλησε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη κατά τη συνάντησή του στα γραφεία του κόμματος με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, Ανρί Μαλός.

Αντικείμενο της συζήτησης, στην οποία παραβρέθηκε και ο υπεύθυνος για ευρωπαϊκά θέματα της ΔΗΜΑΡ, Γεράσιμος Γεωργάτος, ήταν η δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και, ειδικότερα, οι συνθήκες ανάπτυξης και μείωσης της ανεργίας με αύξηση των θέσεων απασχόλησης.

«Η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί ταχύτατα προς την επί της ουσίας οικονομική και πολιτική της ενοποίηση, να χαλαρώσει, να αλλάξει την πολιτική της δημοσιονομικής προσαρμογής, να αντιμετωπίσει τα ζητήματα της ύφεσης και βεβαίως να δει ως ζήτημα άμεσης προτεραιότητας μια ανάπτυξη με ενταγμένη σε αυτήν την αύξηση της απασχόλησης» δήλωσε, μετά τη συνάντηση, ο Φώτης Κουβέλης.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πρόσθεσε ότι τα ανωτέρω είναι διεκδικήσεις, όχι μόνο της Ελλάδας και των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, αλλά ολοκλήρωσης της Ευρώπης η οποία, όπως είπε, «ή θα προχωρήσει μπροστά ή θα παραμείνει καθηλωμένη, αμφισβητούμενη από τους Ευρωπαίους πολίτες».

Ο κ. Κουβέλης χαιρέτησε την παρουσία του κ. Μαλός, που καταγράφει τη σημασία των κοινωνικών εταίρων στις ασκούμενες στην Ευρώπη πολιτικές.