"Η αναθεώρηση του Μνημονίου είναι συλλογική υπόθεση και ευθύνη", τονίζει σε συνέντευξή του ο Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος στέλνει μήνυμα προς τους συναδέρφους του στο Υπουργικό Συμβούλιο πως "δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε μια στιγμή ότι δεν είμαστε εκπρόσωποι των υπουργείων μας, αλλά εκπρόσωποι των πολιτών στο υπουργείο που μας εμπιστεύτηκε ο πρωθυπουργός".

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Real News" ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξαπολύει επίθεση στα στελέχη της τρόικας, ζητώντας τους "να αντιληφθούν επιτέλους ποιος είναι ο ρόλος τους", ενώ επισημαίνει πως στόχος της κυβέρνησης είναι η γρήγορη αποκατάσταση των αδικιών στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, χωρίς όμως να τεθεί σε κίνδυνο η επόμενη μέρα.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ο Γιώργος Παπανδρέου να επιλέξει να αναλάβει μια διεθνή θέση και να μην ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, ο κ. Παπουτσής ξεκαθαρίζει πως "ο πρωθυπουργός είναι Παπανδρέου. Και οι Παπανδρέου δεν δραπετεύουν από τα δύσκολα της πατρίδας. Φυσικά και θα ηγηθεί και στην επόμενη νίκη του ΠΑΣΟΚ, όταν θα επιβεβαιώνεται το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας".

Σχετικά με το κίνημα "Δεν πληρώνω", ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθαρίζει πως η αστυνομία κινείται μόνο στο πλαίσιο των νόμων και πως ο ίδιος αντιδρά έντονα όταν η αστυνομία καλείται να εφαρμόσει πολιτικές αποφάσεις σε διάφορους τομείς. Όσον αφορά την κατάσταση το κέντρο της Αθήνας, ο κ. Παπουτσής τονίζει πως η αστυνομία κάνει μια μεγάλη και διαρκή προσπάθεια, επισημαίνει όμως πως αυτό δεν επαρκεί, όταν δεν φαίνονται ακόμα τα αποτελέσματα από τις παρεμβάσεις των άλλων υπουργείων. Τονίζει πάντως πως την ευθύνη για την οργάνωση της πόλης την έχει ο Δήμος Αθηναίων.

Τέλος για την κατάσταση στην Κερατέα και τις κινητοποιήσεις κατά της δημιουργίας ΧΥΤΥ, ο κ. Παπουτσής δεν κρύβει την αγωνία του, ξεκαθαρίζει όμως πως το όλο θέμα δεν είναι της δικής του αρμοδιότητας. "Όσο συνεχίζονται τα επεισόδια και όσο απειλούνται ζωές και περιουσίες η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να παραμένει εκεί", δηλώνει στη συνέντευξή του.