Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την καταπολέμηση της ανεργίας και ειδικότερα της ανεργίας των νέων παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Χένρι Μαλόζ.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, στη συνάντηση διαπιστώθηκε ευρεία σύμπτωση απόψεων των δύο πλευρά σχετικά με τον Ευρωπαϊκό χαρακτήρα της κρίσης και τις αδιέξοδες πολιτικές που ακολουθούν οι σημερινοί ηγέτες Ε.Ε..

«Η Ευρώπη οδηγείται σε ολισθηρούς δρόμους, οι νεοφιλελεύθερες επιλογές των ηγετών της Ε.Ε. καταστρέφουν την οικονομική και κοινωνική συνοχή, οι περιοριστικές πολιτικές είναι αδιέξοδες, η ανεργία συνεχώς αυξάνεται, ενώ το κοινωνικό κράτος διαλύεται», παρατήρησε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, «απαιτείται μια ευρεία συμμαχία κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, προκειμένου να αλλάξει η Ευρώπη, να υπάρξει δημοκρατία και ενίσχυση των θεσμών που να εκφράζουν γνήσια τους λαούς και κοινωνική δικαιοσύνη βασισμένη στην ανάπτυξη με σταθερές θέσεις εργασίας, με προστασία της κοινωνικής πρόνοιας, της υγείας και της παιδείας, ως ελάχιστα προαπαιτούμενα».