Συμφωνία για «νέες ανθρωποθυσίες» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, τη συμφωνία κυβέρνησης- τρόικας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι οι απολύσεις, ο νέος μηχανισμός διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού που θα τον συμπιέσει περαιτέρω, καθώς και τα νέα μνημονιακά μέτρα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού αποτελούν τη χειρότερη απόδειξη της παταγώδους αποτυχίας του μνημονιακού προγράμματος, που περιβάλλεται από ανέξοδες αναφορές περί ανάπτυξης και χιλιοειπωμένους εκβιασμούς προς τον ελληνικό λαό.

Εξάλλου, προσθέτει, η αναφορά στην ανακοίνωση της τρόικας για την «αβέβαιη προοπτική ανάπτυξης» της ελληνικής οικονομίας και, για το 2014, προαναγγέλλει και τις νέες αποτυχίες που θα οδηγήσουν σε ακόμα πιο βάρβαρα μνημονιακά μέτρα.

Η δε μείωση στον ΦΠΑ στην εστίαση αποτελεί το πιο σύντομο μνημονιακό ανέκδοτο. Έχουν αναγάγει ως εχθρό τους, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, ακυρώνοντας τις προσδοκίες τους για ένα καλύτερο αύριο, συμπληρώνει.
Η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της αποτελεί μονόδρομο για την έξοδο από την κρίση και εγγύηση για τη δημοκρατία, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.