Την εκτίμησή της ότι η Ελλάδα είναι «πολύ πιθανό μέχρι το τέλος του 2013 να έχει επιστρέψει σε πρωτογενές πλεόνασμα, γεγονός που θα είναι καταπληκτικό επίτευγμα» εξέφρασε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

«Όταν κοιτάζω την Ελλάδα, εντυπωσιάζομαι πολύ από τις προσπάθειες που έχουν γίνει για να αποκαταστασθεί η οικονομική κατάσταση στη χώρα», πρόσθεσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Πολλά χρειάζεται να γίνουν ακόμη είτε αναφερόμαστε στην φορολογική μεταρρύθμιση, στην μεταρρύθμιση των φορολογικών αρχών, στην συνέχιση του προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων, στη διοίκηση των δημόσιων υπηρεσιών - όλα είναι ακόμα στο τραπέζι και η δουλειά είναι σε εξέλιξη και πρέπει να συνεχιστεί, αλλά έχουν υπάρξει επιτεύγματα στην περίπτωση της Ελλάδας», σημειώνει.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο νέας διαγραφής χρέους η Κριστίν Λαγκάρντ απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά της:

«Προσπαθούμε να βλέπουμε τα πράγματα βήμα - βήμα. Τώρα έχουμε μια λίστα δράσεων που έχουν αναληφθεί, λίγες ακόμα προαπαιτούμενες δράσεις προτού φέρουμε το πρόγραμμα στο ΔΣ του ΔΝΤ στα τέλη Ιουλίου και μετά θα δούμε, όπως είπα βήμα βήμα», υπογράμμισε.