Αντίθετος με τις αποφάσεις της κυβέρνησης φέρεται να είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης ο οποίος δεν κάνει βήμα πίσω για το ζήτημα της ΕΡΤ, ενώ απειλεί με καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου εάν αυτό κατατεθεί σε ένα και μόνον άρθρο.

Μετά την συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος, η ΔΗΜΑΡ προσανατολίζεται στην κατάθεση τροπολογίας με την οποία θα ζητεί την άρση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά και το νέο σχήμα να είναι καθολικός διάδοχος της παλιάς Δημόσιας Τηλεόρασης σ΄όλα τα επίπεδα και τις διεθνείς υποχρεώσεις και συμβάσεις.

Επίσης η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ πρόκειται να ζητήσει, το υπό κατάθεση Πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης, που αποφάσισε χθες το Eurogroup, να μην είναι ένα άρθρο, αλλά περισσότερα, ώστε να δώσει θετική ψήφο.

Νωρίτερα, το κόμμα σε ανακοίνωση που εξέδωσε άσκησε δριμεία κριτική στη στάση της κυβέρνησης λέγοντας ότι «η υποχώρηση στις πιέσεις που ασκούνται από την τρόικα διατηρεί τα λάθη του προγράμματος προσαρμογής και της οικονομικής πολιτικής και αντικειμενικά οδηγεί στη λήψη νέων μέτρων σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων».