«Εμείς το μόνο χρέος που αναγνωρίζουμε είναι το χρέος απέναντι στον ελληνικό λαό που πρέπει να ζει με αξιοπρέπεια και όχι το χρέος απέναντι στη διεθνή τοκογλυφία», διαμήνυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας.

«Ξέρουμε ότι θα μας απειλήσουν. Ξέρουμε ότι θα μας πουν ότι θα σας κόψουμε τη χρηματοδότηση. Θα πυροβολήσετε τα πόδια σας», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: 

«Η χρηματοδότηση πηγαίνει κατευθείαν για να πληρώνει τους τόκους και τα χρεολύσια. Και κυρίως το λέμε στην κ. Μέρκελ που έχει εκλογές. Και βεβαίως εκεί δεν έχει αντίπαλο. Εδώ είναι ο αντίπαλός της. Εσείς και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο αντίπαλός της».

Συνεχίζοντας είπε πως η λύση δεν θα έρθει από το εξωτερικό, αλλά από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον λαό.

Όπως εκτίμησε, η «ετοιμόρροπη μνημονιακή κυβέρνηση δεν θα αντέξει, θα πέσει και μάλιστα με πάταγο σημειώνοντας πως ο πολιτικός τους χρόνος τελείωσε». 

Μάλιστα χαρακτήρισε «κυνικούς τρομοκράτες» τους τεχνοκράτες της τρόικας καθώς, όπως ανέφερε, «ζητάνε απολύσεις με τη σέσουλα λες και μετράνε στραγάλια, όχι ανθρώπους και ζητάνε ανθρωποθυσίες που σε τίποτα δεν θα συμβάλουν στο να αντιμετωπίσουμε το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας και να βγούμε από την κρίση».

Συνεχίζοντας, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε τα πυρά του κατά του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και του Ευάγγελου Βενιζέλου:

«Αλλά έχουμε έναν πρωθυπουργό που μαζί με τη νέα του συνιστώσα, το μνημονιακό κόμμα του κ. Βενιζέλου, ως άλλοι Νέρωνες κάθονται από μακριά και βλέπουν την καταστροφή. Αλλά έχουν φτάσει σε ένα σημείο παραλογισμού».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «όλοι οι νόμοι που θεσπίστηκαν τα τελευταία τρία χρόνια είχαν ως βασικό στόχο να αφαιρέσουν το θεσμικό εκείνο πλαίσιο ,που προστάτευε την εργασία στην Ελλάδα και να δώσουν τη δυνατότητα σε πολυεθνικές αλλά και ντόπιες επιχειρήσεις να εκμεταλλεύονται τον εργαζόμενο, να τον απολύουν και να τον ξαναπροσλαμβάνουν με χαμηλότερο μισθό, γιατί βασικός στόχος του μνημονιακού πειράματος ήταν η μετατροπή της Ελλάδας σε μια αποικία χρέους με αποικιακές σχέσεις τύπου Ανατολικής Ευρώπης και Νοτιοανατολικής Ασίας, με μισθούς Ανατολικής Ευρώπης και εργασιακές σχέσεις Νοτιοανατολικής Ασίας». 

«Αυτό είναι το πείραμα που στήθηκε αυτά τα τρία χρόνια στις πλάτες του ελληνικού λαού», πρόσθεσε.

Ωστόσο επεσήμανε πως η βασική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «θα επαναφέρει τους εργασιακούς νόμους και το νομικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων που υπήρχε στην Ελλάδα για 60 και πλέον χρόνια και καταργήθηκε τα τελευταία χρόνια».