Στρατηγική αύξησης της ανεργίας και διάλυσης της προστασίας της εργασίας, χρεώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, σε επερώτησή του που κατέθεσε σήμερα.
 
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, η στρατηγική αυτή αποτελεί άρρητο ενδιάμεσο στόχο της εσωτερικής υποτίμησης που ήδη ασκείται μέσω των Μνημονίων:  «Το ύψος της ανεργίας στη χώρα μας δεν έχει ιστορικό προηγούμενο και σημειώνει συνεχή άνοδο. Έφθασε στο 27,4% και στους 1.355.237 άνεργους κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία και ορισμούς, έναντι 26,0% του προηγούμενου τριμήνου και 22,6% του αντίστοιχου τριμήνου του 2012».
 
Το πραγματικό μέγεθος της ανεργίας και της υποαπασχόλησης ανέρχεται σε 30-33%, δηλαδή σε περίπου 1.700.000 συμπολίτες μας, λαμβανομένης υπόψη της λεγόμενης κρυφής και μη στατιστικά καταγεγραμμένης ανεργίας, που αποκλείει χιλιάδες συμπολίτες μας που δεν καταγράφονται κατά τη διάρκειά της, ως άνεργοι, σημειώνει στην επερώτησή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Παράλληλα, εγκαλεί την Εθνική Στατιστική Αρχή για τη μεθοδολογία που ακολουθεί στην καταγραφή της ανεργίας, σημειώνοντας πως η ΕΛΣΤΑΤ θεωρεί ως εργαζόμενο όποιον εργάζεται έστω και μία ώρα την εβδομάδα.