Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Τους αγροφύλακες βάζει στο μάτι το ΠΑΣΟΚ θεωρώντας ότι εάν πρέπει να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο αυτές θα πρέπει να συμπεριλάβουν και την συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων.

Το ΠΑΣΟΚ θυμίζει ότι οι αγροφύλακες εντάχθηκαν στο δημόσιο το 2004 κι ενώ η πρόσληψή τους -όχι με διαδικασίες ΑΣΕΠ- είχε αποφασιστεί επί πρωθυπουργίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Η Ιπποκράτους μ' αυτήν την στάση της προσπαθεί να κατευνάσει λίγο δικούς της βουλευτές και στελέχη που αντιδρούν για το θέμα της κινητικότητας και πρωτίστως για το θέμα της δημοτικής αστυνομίας για την οποία θεωρούν ότι είναι μεγάλη αδικία η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα της κινητικότητας καθώς η πλειονότητα αυτών (80%) εντάχθηκε στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ και τώρα κινδυνεύει να βρεθεί εκτός.

Γι' αυτό και επιμένουν ότι οι εργαζόμενοι στην δημοτική αστυνομία θα πρέπει να ενσωματωθούν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και ει δυνατόν να απασχοληθούν σε διοικητικές υπηρεσίες ώστε κατά κάποιο τρόπο να μπορούν να εξυπηρετούν και τις δημοτικές υπηρεσίες.

Είναι πάντως γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει αποδέκτης πληθώρας παραπόνων από πράσινους δημάρχους οι οποίοι πιέζουν την Ιπποκράτους να διευθετήσει το θέμα και εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης ξεσπάθωσε χθες κατά της διακυβέρνησης Μητσοτάκη και μίλησε για "γκανγκστεροφαυλοεπέλεση" της περιοδου ' 90-' 93. Συγχρόνως επανελαβε ότι το κόμμα του έπρεπε να στηρίξει την κυβέρνηση για να μην πέσει χωρίς όμως να είναι ο κ. Σαμαράς πρωθυπουργός.

Ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος επέκρινε την λογική του πολυνομοσχεδίου καθώς πιστεύει ότι ακυρώνει την επιλογή της κινητικότητας για να λειτουργήσει το δημόσιο.

Χθες συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο της Βουλής στην διάρκεια του οποίου τονίστηκε για το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές ότι αρμόδιες για να αποφασίσουν για το συγκεκριμένο ευαίσθητο ζήτημα είναι οι τοπικές κοινωνίες.