Παράνομες τις επιδοτήσεις που δόθηκαν σε εκατοντάδες επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος περίοδο 1993-1995 έκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι βουλευτές της Νέας Μέρας Γ. Κουράκος και Ν. Σταυρογιάννης απηύθυναν ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών για την αντίδραση του υπουργείου.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος:««Ο κ. Στουρνάρας ομολόγησε ότι δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να υπερασπιστεί τις εκατοντάδες επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος που ενισχύθηκαν σύμφωνα με την εκάστοτε ελληνική νομοθεσία, προτιμώντας να τις εγκαταλείψει στην μοίρα που προδιέγραψε για αυτές η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κρίνοντας ως παράνομες τις επιδοτήσεις που χορηγήθηκαν την περίοδο 1993-2005.
Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη για την παραίτηση από το δικαίωμα, αλλά και –κυρίως- την υποχρέωσή της να υπερασπιστεί τις ελληνικές επιχειρήσεις και φέρνει με τις παραλήψεις της ακόμα πιο κοντά τον εφιάλτη των «λουκέτων» και της ανεργίας σε χιλιάδες εργαζόμενους της ελληνικής περιφέρειας».