Αντίθετος στην απόφαση της κυβέρνησης για το καθεστώς της κινητικότητας εμφανίστηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος, σε μία συνέντευξη που αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση. Ο κ. Κουκουλόπουλος υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως η κινητικότητα είναι «ο ορισμός του οριζόντιου μέτρου», ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση δεν δίστασε να σημειώσει πως «θα μπορούσε να καταργηθεί ακόμη και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης».

«Καταργείται κάθε φραγμός και κριτήρια. Η ανασφάλεια στο δημόσιο γενικεύεται και ο πέλεκυς στρέφεται κατά δικαίων και αδίκων», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Κουκουλόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της Real και συμπλήρωσε:

«Ορισμός του γονατογραφήματος είναι αυτό που έγινε την περασμένη Κυριακή και βαφτίζεται αποφασιστικότητα, με την ίδια ευκολία που ο διεθνής διασυρμός με το μαύρο στην ΕΡΤ, βαφτίστηκε μεταρρύθμιση».

«Το πρόγραμμα κινητικότητα – διαθεσιμότητα είναι ένα θεμελιώδες εργαλείο για να ξεπεράσουμε την μεγάλη διαφορά που μας χωρίζει από το σύγχρονο κράτος», συμπλήρωσε ο κ. Κουκουλόπουλος.

Μάλιστα, ο κ. Κουκουλόπουλος απαντώντας στην ερώτηση «εάν αντί να βάλουν οριζόντια, λέτε, την Δημοτική Αστυνομία, ας καταργούσαν το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης;», σημείωσε:

«Φυσικά. Και το ίδιο το υπουργείο διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μια γραμματεία παρά τω πρωθυπουργό είναι. Ποιος είπε ότι χρειάζεται, δεν βλέπετε τι κάνει; Υποδεικνύει στο υπουργείο Εσωτερικών, στο υπουργείο Παιδείας κ.τ.λ ποιους να διώξει. Τι κάνει ακριβώς, σε τι χρειάζεται;».

«Πρέπει να κάνουμε ένα πολύ μεγαλύτερο πρόγραμμα κινητικότητας-διαθεσιμότητας και να διαπραγματευθούμε για αυτό να φύγουν από το τραπέζι οι απειλές των απολύσεων», κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.