«Ζητήσαμε τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να τον ενημερώσουμε για τις θέσεις του ΚΚΕ γύρω από μείζονα προβλήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό και τη χώρα», δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μετά την συνάντησή του με τον κ. Παπούλια.

Συμπλήρωσε ότι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκφράστηκε η ανησυχία του ΚΚΕ για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και διεθνώς, «με τους ανταγωνισμούς, τις αντιθέσεις και τις επεμβάσεις και τους κινδύνους εμπλοκής της χώρας μας σε πολέμους, συρράξεις και επεμβάσεις στην περιοχή».

Ο γγ εξέφρασε την «κάθετη αντίθεση» του ΚΚΕ σε όλα τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο.

Ήταν η πρώτη συνάντηση του κ. Κουτσούμπα με την ιδιότητά του ως γγ του ΚΚΕ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά το Προεδρικό Μέγαρο, όπως είπε στον κ. Παπούλια, ως επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, συνοδεύοντας την τότε γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και τις αντιπροσωπείες Εργατικών και Κομμουνιστικών Κομμάτων που συμμετείχαν σε Συνάντηση που είχε οργανωθεί στην Αθήνα από το ΚΚΕ.

Ο Πρόεδρος είπε στον κ. Κουτσούμπα για την πρόσφατη επίσκεψή του στο Άουσβιτς, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν μπορώ να συνέλθω ακόμα, σκέφτομαι με τρόμο τι θα είχε γίνει στον κόσμο αν είχαν επικρατήσει οι χιτλερικοί και τα όργανά τους».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ εξήρε τον συμβολισμό της επίσκεψης του κ. Παπούλια στο Άουσβιτς, προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε και, κυρίως, η νεολαία».