Σύσκεψη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα είχε το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με αντικείμενο το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στην Βουλή και τα προαπαιτούμενα για την εκταμίεση των δόσεων που αποφασίστηκε στην Eurogroup της Δευτέρας.

Στη σύσκεψη συμμετείχε αρχικά και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις λίγο πριν από τις 18:30.

Επίσης στη σύσκεψη βρέθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τόνισε ότι δεν πήραμε τη δόση «κουτσουρεμένη» αλλά πήραμε τη δόση όπως ακριβώς είναι στο πρόγραμμα χρηματοδότησης. 

«Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο για τα θετικά αποτελέσματα του Eurogroup, όπου παρεμπιπτόντως, επειδή ελέχθη ότι πήραμε “κουτσουρεμένη“ τη δόση, θέλω να εξηγήσω ότι πήραμε τη δόση όπως ακριβώς είναι στο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Απλώς, υπήρχε μία εισήγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παίρναμε παραπάνω, πέραν αυτών που είναι στο πρόγραμμα, που ορισμένες χώρες είπαν ότι αυτό προκαλεί δυσκολίες στα Κοινοβούλιά τους και θα το δούμε από τον Οκτώβριο και μετά. Άρα, ήταν μία πολύ θετική εξέλιξη, δεδομένων, μάλιστα, των πολιτικών δυσκολιών που είχαμε τον τελευταίο μήνα».

Σχετικά με τον φόρο στην εστιάση, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ο φόρος στην εστίαση έχει τεθεί, πια, στο τραπέζι και στις επόμενες δέκα ημέρες θα γνωρίζουμε και το αποτέλεσμα. Μάλιστα όπως είπε «Εάν γίνει δεκτό, θα ξεκινήσει από πρώτη Αυγούστου. Εάν γίνει δεκτό το σχέδιο».

Τέλος, σχετικά με τα έσοδα, και για το αν υπάρχουν εκθέσεις, ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι « Όχι, δεν υπάρχει καμία έκθεση. Η εισήγηση προς το Eurogroup ήταν ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό και ότι το πρόγραμμα βαίνει κανονικώς. Δεν υπάρχει καμία έκθεση, πιθανώς να αναφέρονται σε παλαιές εκθέσεις».