Με τους αιρετούς περιφερειάρχεις συναντήθηκαν σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος. Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και τέθηκαν ζητήματα που απασχολούν τις Περιφέρειες, όπως η αξιολόγηση των δομών, αλλά και οι αναπτυξιακοί πόροι.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, αρχικά ευχαρίστησε τους περιφερειάρχες που πήγαν και ενημέρωσαν για τα προβλήματα που υπάρχουν. «Ουσιαστικά το μεγάλο στοίχημα της χώρας είναι η ανάπτυξη και -κακά τα ψέματα- η ανάπτυξη πέφτει κυρίως στην  Περιφέρεια και στην Αυτοδιοίκηση. Εκεί, λοιπόν, πρέπει να βοηθήσουμε τους ανθρώπους αυτούς, να τους δώσουμε τα εργαλεία για να μπορέσουν να πετύχουν και να πιάσουν αυτό τον στόχο. Υπάρχουν κάποια θέματα που μας έθεσαν οι Περιφερειάρχες, τα οποία δεν απαιτούν χρήματα για  να λυθούν. Απαιτείται να γίνει μια καταγραφή αυτών των θεμάτων για να τα λύσουμε. Θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε γραφειοκρατικά προβλήματα και στρεβλώσεις που εμποδίζουν την λειτουργία των Περιφερειών και την ανάπτυξη. Θέλω να τους ευχαριστήσω πάρα πολύ για τη συνεργασία την οποία είχαμε» είπε ο κ. Μιχελάκης. 

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος τόνισε ότι «σε ένα δημοκρατικό κράτος που θέλει να λέγεται εξελιγμένο και να ακολουθεί τις μεταρρυθμίσεις και τον εκσυγχρονισμό, οι Περιφέρειες είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει το τελευταίο χρονικό διάστημα η Ελλάδα. Εμείς είμαστε μαζί τους, όπως και οι Περιφερειάρχες».

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός,  δήλωσε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε  τον Υπουργό κ. Γιάννη Μιχελάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο για τη συνάντηση που είχαμε,  μετά από αίτημα δικό μας.

Το αίτημα είναι ένα και μοναδικό: Να μας λύσουν τα χέρια. Βεβαίως είναι αναπτυξιακός ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης. Βεβαίως αυτά τα χρόνια έχει προσφέρει πάρα πολλά.  Βεβαίως έχουν γίνει αδικίες στον θεσμό τον δευτεροβάθμιο, οικονομικές και θεσμικές και ζητήσαμε την αποκατάσταση.  Βεβαίως και συζητήσαμε  το θέμα των απολύσεων. Εμείς λέμε ναι στην αξιολόγηση των δομών, όχι όμως σε τυφλές απολύσεις. Πρέπει να γίνει αξιολόγηση σωστή και  δίκαιη σε όλους τους φορείς και στα υπουργεία και στην αυτοδιοίκηση και να δούμε τι πρέπει να γίνει. Από εκεί και μετά, ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα έχει πλήρη εικόνα όλων των θεμάτων που έβαλαν και οι 13 περιφερειάρχες, ώστε σημείο προς σημείο να αρχίσουμε να τα λύνουμε προτού μας πιάσει ο Σεπτέμβριος. Υπάρχει λογική στα δικά μας τα αιτήματα. Υπάρχει απλή λογική. Και πιστεύουμε  ότι, με βάση την κοινή  λογική και από την πλευρά των 13 Περιφερειών, αλλά και από την πλευρά του υπουργείου θα μπούμε, χωρίς έξοδα, σε επίλυση για να αντιμετωπίσουμε από κοινού το τέρας της γραφειοκρατίας. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί.  Απλά πράγματα δυστυχώς δυσκολεύουν τη ζωή μας όχι τη προσωπική την δική μας, την ζωή των πολιτών. Γι αυτό, λοιπόν, κάναμε έκκληση στους υπουργούς να λύσουμε όπως μπορούμε το τέρας της γραφειοκρατίας. Από εκεί αρχίζουν και τελειώνουν όλα. Απλά πράγματα τα οποία μπορούμε να λύσουμε με κοινή λογική».