Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Περίπου 3.500 σύνεδροι συγκεντρώθηκαν στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο για να παρακολουθήσουν την έναρξη του 1ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Λίγο μετά τις 20:20 μπήκε στον χώρο ο κ. Τσίπρας, έχοντας θερμές χειραψίες, πριν από την ομιλία του.

Ανάμεσα στους παρόντες ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος και από την Κ.Ο. του κόμματος, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Δραγασάκης, η Ρένα Δούρου, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, η Μαρία Κανελλοπούλου, ο Δημήτρης Στρατούλης, ο Αλέξης Μητρόπουλος και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Στο κλειστό γήπεδο εθεάθησαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης, της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, της ΠΟΕ - ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος και ο ηθοποιός και υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος.

Παρών και ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριακού, ο Πιερ Λοράν, γραμματέας του ΚΚ Γαλλίας και πρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, με τις ξένες αντιπροσωπείες να φτάνουν τις 50.

Στο συνέδριο βρέθηκε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, η Λούκα Κατσέλη αλλά και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης.