Την ευχή και την ελπίδα το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να λάβει αποφάσεις που θα υπηρετούν το εθνικό, κοινωνικό και συλλογικό συμφέρον, εξέφρασε στον χαιρετισμό του ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Ο κ. Παπαμιμίκος σημείωσε ότι τα δύο κόμματα τα χωρίζουν πολλά, ότι υπάρχουν διαφορές ιδεών και πολιτικές αντιθέσεις, αλλά την κρίση όμως των τελευταίων χρόνων τη ζούμε όλοι το ίδιο. Είδαμε την Ελλάδα να διασύρεται και την χρεοκοπία να πλησιάζει τη χώρα, είπε ο γραμματέας της ΝΔ και υπογράμμισε ότι σήμερα έχει αξία να σώσουμε την πατρίδα και προέχει η έξοδος από την κρίση και η απαλλαγή από τα Μνημόνια. Δικό μας όραμα, είπε, είναι μια νέα Ελλάδα, για τον πολίτη που θέλει μια χώρα χωρίς τα βάσανα του σήμερα. 

Η νέα Ελλάδα, είπε ο κ. Παπαμιμίκος, δεν είναι σύνθημα κενό, αλλά όραμα για όλους τους Έλληνες και αφήγημα που ενώνει ανθρώπους με διαφορετικές καταβολές. Η νέα Ελλάδα είναι μια πατρίδα που δεν διαιρεί αλλά ενώνει. Για μια Ελλάδα που το κράτος εξασφαλίζει αξιοπρέπεια σε όλους, που δεν χειραγωγεί την επιχειρηματικότητα. Αυτό που χτίζουμε δεν μπορεί παρά να βασίζεται σε κοινωνικά δίκαιη βάση, είπε ο γραμματέας της ΝΔ.