Με ομιλίες συνέδρων συνεχίζεται στις 11:00 το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, τις εργασίες του οποίου άνοιξε την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην ομιλία του κυριάρχησαν στοιχεία και αναφορές που παρέπεμπαν στην συνθηματολογία του Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ ως προς τα εσωκομματικά τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σημαία ευκαιρίας για προσωπικές στρατηγικές ή για στρατηγικές μικροομάδων.

Ο κ. Τσίπρας έθεσε το δίλημμα «μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ» και τόνισε: «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την σωτηρία της χώρας».

Απηύθυνε ανοιχτό προσκλητήριο προς όλες τις δυνάμεις του πολιτικού φιλελευθερισμού, που δεν ανήκαν στην Αριστερά, αλλά αντιλαμβάνονται σήμερα το πρόβλημα της δημοκρατίας που βιώνει η χώρα.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε και στο ΚΚΕ, αλλά και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, που -όπως είπε- στήριξε το αίτημα της Αλλαγής.

Από το συνέδριο απουσίαζε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος, ο οποίος δεν αποδέχθηκε την θέση στο τιμητικό προεδρείο του συνεδρίου, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είχε ανακοινωθεί μία ημέρα νωρίτερα χωρίς συνεννόηση μαζί του.

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι ο κ. Γλέζος θέλησε να εκδηλώσει εμπράκτως την διαφωνία του με την απόφαση της διάλυσης των συνιστωσών και απομένει πλέον να ξεκαθαριστεί ποια θα είναι η σχέση του με τον νέο ΣΥΡΙΖΑ.