Στην έγκριση της καταβολής της επόμενης δόσης στην Ελλάδα από τους δανειστές αναφέρεται με άρθρο του το διεθνές πρακτορείο Reuters, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι ακόμη και εάν η Ελλάδα περάσει με «ασφάλεια» από την επίσκεψη της τρόικας θα χρειαστεί περαιτέρω ελάφρυνση του χρέος.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο υποστηρίζει ότι μπορεί η χώρα μας μπορεί να «γλίτωσε» από την πολιτική και οικονομική κρίση αυτή τη χρονιά, επισημαίνεται όμως ότι αυτή η «ευφορία» μπορεί να είναι προσωρινή.

«Η κατάσταση θα γίνει σίγουρα σκληρότερη και οικονομικά και πολιτικά», υποστηρίζει Φρέντρικ Έρικσον, διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Διεθνή Πολιτική Οικονομία στις Βρυξέλλες, ο οποίος χαρακτηρίζει «ουτοπικό» το ενδεχόμενο η Ελλάδα να «σταθεί» στις απαιτήσεις που τις ζητούνται, «τόσο μακροπρόθεσμα όσο και βραχυπρόθεσμα», σημειώνει ο Έρικσον.

Τέλος, το δημοσίευμα του Reuters καταλήγει με τις δηλώσεις της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ- ΝΔ πως δεν θα δεχθούν νέα μέτρα λιτότητας και στην αναγκαιότητα της περαιτέρω ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.