Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Τετ α τετ τουλάχιστον μισής ώρας είχαν χθες αργά το απόγευμα στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος τα είπαν για δεύτερη φορά μόνοι τους μετά τον ανασχηματισμό- η πρώτη ήταν όταν ο προέδρος του ΠΑΣΟΚ πήγε στο Μαξίμου και ενημερώθηκε για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα-και συνεννοήθηκαν για τους χειρισμούς που θα κάνουν το επόμενο διάστημα και μέχρι την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος εκτίμησαν σύμφωνα με πληροφορίες ότι η συγκυβέρνηση έχει να δώσει μία από τις πλέον καθοριστικές μάχες καθώς είναι πλέον αντιμέτωπη με συνδικάτα και κοινωνικά μπλοκς που δημιουργούν εκρηκτικό πολιτικό κλίμα. Επίσης δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για την τρύπα στα δημοσιονομικά που ενδεχομένως να οδηγήσει στην επιβολή νέων μέτρων το Φθινόπωρο.

Συζήτησαν επίσης την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό των κομμάτων τους και τονίστηκε ότι θα πρέπει να γίνουν προσπάθειες αποσυμπιέσεις των βουλευτών που γίνονται αποδέκτες μηνυμάτων οργής από τους ψηφοφόρους τους.

Προσώρας μεγαλύτερες αντιστάσεις φαίνεται πως δείχνει  η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας καθώς αυξάνει ο αριθμός των προβληματισμένων βουλευτών που στις μεταξύ τους συζητήσεις διατυπώνουν αμφιβολίες για το πόσο έτοιμοι είναι να ψηφίσουν ορισμένα άρθρα του πολυνομοσχεδίου. Στους αντιδρώντες προστέθηκαν οι Γιώργος Βλάχος Λάζαρος Νταβλαρίδης και Ανδρέας Μαρίνος.

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανάλογο πρόβλημα όμως το «ξεσπάθωμα» του Πάρι Κουκουλόπουλου δημιουργεί εσωκομματικές αναταράξεις δεδομένου ότι είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τουλάχιστον μέχρι τον ανασχηματισμό εθεωρείτο ο στενότερος συνεργάτης του κ. Βενιζέλου.

Ο κ. Κουκουλόπουλος ζήτησε χθες την απόσυρση της διάταξης για την δημοτική αστυνομία και την κατάργηση τόσο του υπουργείου Μακεδονίας -Θράκης όσο και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης το οποίο χαρακτήρισε Γραμματεία της κυβέρνησης!

Επιφυλάξεις για το πολυνομοσχέδιο εκφράζουν σχεδόν όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Όμως στο ΚΤΕ που έγινε χθες για να συζητηθούν όλες οι εκκρεμότητες του πολυνομοσχεδίου δεν δήλωσε κανείς ανοιχτά ότι θα καταψηφίσει.